Nyheter

Eplan Platform 2022 visar framtiden inom design av elteknik

Den är äntligen här – den nya Eplan Platform 2022. I denna version presenterar lösningsleverantören Eplan framtiden för elektroteknik, med fokus på användarvänlighet för både erfarna användare och för nya.

Det intuitiva användargränssnittet, baserat på ett koncept som de flesta redan känner till, erbjuder en hög grad av igenkänning och förbättrar samtidigt användarupplevelsen.

Nya Eplan Platform är nu klar för lansering och innehåller ett nydesignat användargränssnitt, förbättrade arbetsflöden och många ytterligare funktioner i samband med kompletterande molntjänster. Sammantaget kännetecknas den tekniska mjukvaran av sin användarvänlighet och höga prestanda.

Detta framgår av det integrerade menyfliksområdet, som Backstage-View användare kan känna igen från många andra etablerade mjukvarulösningar, samt avsevärt förbättrad användarergonomi. Det nya, mer intuitiva gränssnittet bygger på idéer från vanliga internationella användarkoncept, vilket gör det enkelt att komma igång med programvaran.

Arbetsflöden i digitaliseringens era

Eplan-utvecklarna har verkligen fokuserat på ämnet arbetsflöden och utformade programvaran för att förbättra samarbetet längs den industriella värdekedjan. Detta beror på att CAE-lösningar som Eplan Platform är ungefär som ett företags ”ryggrad” inom teknik och produktutveckling. De är vanligtvis mycket djupt integrerade i kundernas infrastruktur och strategi och används för planering många år framåt. Så ett av de tydliga målen när företaget utvecklade Eplan Platform 2022 var att optimera datautbyte mellan de enskilda intressenterna i företagens ekosystem.

Molntillämpningar som Eplan eBuild, eManage (nu också tillgänglig i en fullständig version) och eView ger ytterligare drivkraft för helt nya former av samarbete inom ramen för Eplan Platform. Mervärdet av de nya molnbaserade mjukvarulösningarna möjliggör kraftigt förbättrat samarbete mellan företag och deras kunder, partners och leverantörer.

Testad och genomgången

Markus Sommer, Electrical Designer på J. Wagner GmbH, en av de världsledande tillverkarna av innovativ beläggningsteknik för ytbehandling, har låtit sig övertygas om det nya användargränssnittet.

– Den enhetliga användarvägledningen i nya Eplan Platform 2022, baserad på etablerade koncept från dagens arbetsliv, gör det verkligen enkelt att snabbt komma igång med programvaran, särskilt för nyanställda. De otaliga funktioner som Eplan erbjuder är välstrukturerade och tydligt arrangerade, och den integrerade ribbon-tekniken är bara rolig att använda.

Ibland kan mervärdet återfinnas i detaljerna, som för Michael Noack, Eplan Administrator på KSV, en tillverkare av kontrollskåp i Koblenz, Tyskland. Ett av Noacks ansvar är att underhålla masterdata.

Han djupdök i Eplan Platform 2022 som betatestare och för honom är de nya funktionerna för enhetshantering ett tydligt steg framåt: nu kan alla egenskaper för komponenten sparas beroende på variant.

– De tekniska egenskaperna kan nu återges med mer variation och större precision i nya Eplan Platform 2022, förklarar han. Med routing, till exempel, är det nu möjligt att korrekt kartlägga hjälpkontaktblock för kontaktorer vars anslutning ändrar sin fysiska position beroende på substrukturen.” Som ett resultat är anslutningsdiagrammet ännu mer exakt och bortsett från att förenkla eltekniken, gör det också den senare dirigeringen i manöverskåpet ännu enklare.

Övergång till prenumerationsmodell

Eplan Platform 2022 är exklusivt tillgänglig som prenumeration. Detta minimerar investeringsrisken genom låga inträdespriser och mer flexibla planeringsmöjligheter för individuell programvaruanvändning. Med dessa abonnemang stärker Eplan också sina relationer med sina kunder för att bättre ta itu med vad de faktiskt behöver i sitt dagliga arbete.

Sammanfattningsvis

Eplan Platform 2022 är mer intuitiv, mer flexibel och gör företag mer produktiva totalt sett. Företagen har blivit involverade i en rad kompletterande åtgärder och lösningar, till exempel Eplan Partner Program och de kompletterande mjukvaruprodukterna i Eplan-molnet. Nu kan företag samarbeta bättre med kunder, partners och leverantörer.

Läs mer på:

www.eplan-software.com/inyourhands