Nyheter

Hitachi ABB Power Grids stärker produktion med digitala lösningar

Hitachi ABB Power Grids har lagt en order på en robotcell och digital lösning från AFRY.

Hitachi ABB Power Grids fortsätter att digitalisera och optimera verksamheten i Ludvika för att möta den ökade efterfrågan på produkter och system som bidrar till en koldioxidneutral energiframtid.

Lösningen, AFRY Real Digital Twin består av en robotcell med digital teknik som kommer hantera ett av de tyngsta momenten i den specifika produktionen och på så sätt förbättra arbetsmiljön genom att minimera tunga och repetitiva moment samtidigt som den optimerar produktionsflödet.

Den digitala lösningen består av en virtuell kopia av den fysiska installationen, en så kallad digital tvilling. Genom den digitala tvillingen kan verksamheten bygga, testa och verifiera produktionsmiljön i en virtuell värld innan driftsättning.

Robotcellen som lösningen appliceras på kommer hantera kondensatorer som är en del i Hitachi ABB Power Grids HVDC Light® lösning.

– Efterfrågan på vår HVDC-teknik ökar snabbt när elektricitet blir ryggraden av det globala energisystemet, säger Andreas Berthou, global chef för enheten HVDC & HVDC Service på Hitachi ABB Power Grids.”Vår senaste investering i Ludvika kommer öka vår produktionskapacitet och digitalisera vår verksamhet ytterligare. Vi fortsätter att växa och behöver stärka upp vår verksamhet med fler talangfulla människor som vill arbeta med innovativ teknik och spännande projekt som bidrar till den gröna energiomställningen.

– Det är riktigt glädjande att Hitachi ABB Power Grids som tagit fram banbrytande innovationer i över 120 år även investerar i ny innovativ teknik i sin egen produktion”, säger Per Kristian Egseth, Head of AFRY X. ”Vi är stolta över att vi är en av Hitachi ABB Power Grids digitaliseringspartners och att AFRY Real Digital Twin blir en del av deras viktiga digitaliseringsarbete, avslutar Andreas.