Nyheter

COSEL utökar sin mervärdesgivande STMGF DC/DC omvandlarplattform

Cosel Co tillkännager utökning av sin mervärdesgivande STMGF plattform med en 80W DC/DC omvandlare. STMGFS80, som lanseras i två versioner, täcker samtliga industriella spänningar från 9V till 76V. Med COSELs effektiva MGFS80 DC/DC omvandlare monterad på ett bärarkort passar STMGFS80 på samma yta som sin föregångare, som bara levererade 30W.

Klar för användning direkt ur förpackningen levereras STMGFS80 komplett med anslutningsplintar, utspänningspotentiometer, ingångsfilter och extra kondensatorer. Serien uppfyller säkerhetsnormerna UL62368-1 and C-UL EN62368-1.

Batteridrivna industriella applikationer söker högeffektiva strömförsörjnings-lösningar samtidigt som man vid systemutvecklingen vill minska floran av kraftaggregat. Man söker också lättmonterade enheter vid val av t.ex. DC/DC omvandlare i en applikation.

Genom kombinationen av COSELs högeffektiva DC/DC omvandlarmoduler och deras breda inspänningsområde med en robust mekanisk plattform erbjuder den mervärdesgivande STMG plattformen en högkvalitativ strömförsörjningslösning förpackad för industriellt montage.

STMGFS80 serien finns i två modeller. STMGFS8024 med inspänningsområdet 9VDC till 36VDC passar för både 12 och 24V system. STMGFS8048 med inspänningsområdet 18VDC till 76VDC passar för industriella 24 och 48V system. Fyra utspänningar erbjuds; 3,3V/18A ; 5V/16A ; 12V/6,7A och 15V/5,4A. Utspänningen kan justeras med en potentiometer på moderkortet.

Samtliga versioner har en kontakt för fjärr ON/OFF. Negativ logik är standard för ON/OFF funktionen, men positiv logik kan levereras på begäran (option R).

Genom COSELs högeffektiva topologi har STMGFS80 en typisk verkningsgrad på 92%.

Optimerade för konvektionskylning klarar enheterna drift i omgivningstemperaturer från -20 till +70°C. Beroende på uppbyggnad och ventilation i applikationen kan derating gälla i enlighet med vad som specificeras i den tekniska dokumentationen.

STMGFS80 serien är utrustad med skydd för överspänning och överström. Om överströmen överstiger 105% av nominellt värde går enheterna över i hiccup mode, och återgår automatiskt till normal drift då överströmen upphör.

För säkerhet och galvanisk isolation har STMGFS80 serien 1500VDC isolation från ingång och RC (fjärr on/off) mot utgången, 1000VDC från ingång och RC mot FG (floating ground), och 1000VDC från utgången mot FG

STMGFS80 kan monteras direkt på applikationens chassi genom två monteringshål i basplattan. Den kan med option N2 också monteras i en DIN-skena. Ytterligare optioner som plasthölje (N1) och kombinerat DIN fäste och plasthölje (N3) blir tillgängliga i början av Q2 2022.

I open frame utförande har STMGFS80 serien måtten 52 x 29 x 117mm (2,05 x 1,14 x 4,61”) och väger max 170g.

STMGFS80 tillsammans med de redan tillgängliga 15W STMGFS15 och 30W STMGFS30 ger systemkonstruktörer ett brett utbud av optioner och möjligheter. För att förenkla uppgraderingar passar STMGFS80 på samma monteringsyta som STMGFS30.

STMGFS80 serien har 5 års garanti och uppfyller de europeiska RoHS, REACH och lågspänningsdirektiven.