Nyheter

Powerbox Sverige flyttar och utökar forskning och utveckling

Powerbox, ett av Europas största kraftförsörjningsföretag, och i mer än fyra decennier en ledande kraft för att optimera kraftlösningar för krävande applikationer, har nu konsoliderat sin svenska verksamhet till en ny anläggning i Hägersten, söder om Stockholm.

Powerbox (PRBX), som ursprungligen etablerades i Gnesta (Sverige) 1974, har designat och tillverkat kraftlösningar för krävande och komplexa applikationer som kräver hög teknik och teknik.

Från starten har PRBX vuxit till att bli en ledande innovatör inom kraftlösningar för applikationer inom industri, medicin, transport och försvar.

Genom att omfamna ny teknik som Wide Band Gap (WBG) halvledare och migrering av strömförsörjningstekniken från analog till digital styrning, utökar PRBX sin FoU -avdelning och tar ett viktigt steg framåt för att garantera sina kunder högsta kvalitet och prestanda. .

Genom att göra detta drag börjar PRBX en ny sida i sin historia, som stärker sin ledarställning som expert på kraftförsörjning för krävande applikationer.