Nyheter

Dana Lim stärker personalstyrkan och närvaron i industrisegmentet

Dana Lim, tillverkare av lim, spackel, och fogmassa, utvecklar löpande skräddarsydda speciallösningar för produktionsfirmor inom en lång rad branscher. Tack vare ökad efterfrågan och ett mål att stärka Dana Lims varumärke på den svenska marknaden, tar de nu ytterligare ett steg framåt och anställer Tommy Danielsson som delansvarig för försäljningen mot de tillverkande industrierna i Sverige.

Under många år har Dana Lim arbetat tillsammans med produktionsfirmor inom allt från möbelindustrin till offshore för att hitta lösningar som passar just den enskilde kundens behov. Företaget har sina rötter i Danmark, men har under de senaste åren gjort flera satsningar för att stärka sin position på den svenska marknaden.

Nu gör Dana Lim ytterligare en satsning i Sverige, genom att anställa Tommy Danielsson som delansvarig för försäljningen mot det svenska industrisegmentet. Tommy Danielsson har över 30 års erfarenhet av försäljning av lim, och målet är att han ska hjälpa Dana Lim i arbetet att möta den ökande efterfrågan och stärka företagets varumärke i Sverige.

Lösa kundens problem

Tommy Danielsson har försäljning av maskiner, samt 31 år som säljare på Carstens med sig i verktygslådan – där han har jobbat mycket med bland annat lim, kantlister och slipmaterial. Hos Dana Lim hade Tommy sin första dag den 2 augusti och kommer under en vanlig arbetsdag att åka ut på kundbesök, utföra provkörningar och hjälpa kunderna att hitta lösningar som löser kundens problem.

Tommy Danielsson berättar:

– Jag kommer att vara ansvarig för Dana Lims industridel, tillsammans med Jonas Björnehäll. Vi jobbar för att hitta rätt lösningar för kunden och hjälpa dem att förbättra och effektivisera produktionen. Jag har inte varit hos Dana Lim så länge, men det har jag har sett hittills är att det är ett väldigt härligt gäng, med hög kompetens och ett brett sortiment av produkter. Dessutom är jag extra glad över det nära arbetet vi har med labbet, som kan hjälpa oss att hitta speciallösningar. Det hjälper oss, för då kan vi i vår tur hjälpa våra kunder att skräddarsy produkterna för att passa deras behov.

Rätt person för jobbet

Troels Mølgaard är försäljningschef för Dana Lims industrisida och är även Tommy Danielssons närmaste chef. Han berättar att Tommy har många egenskaper som de letade efter.

Troels Mølgaard berättar:

– Vår produktutveckling till industrikunder är känd för att göras med blick för hur den enskilda produkten bidrar till att trimma och optimera kundernas egna processer. För även om limmet bara representerar en mycket liten del av de totala produktionsomkostnaderna, kan dess bidrag till kvaliteten på såväl processer som den färdiga produkten vara av enormt stort värde.

Han avslutar:

– Det är därför jag tror att vi har hittat helt rätt person i Tommy. Inte nog med att han är en trevlig person att vara runt – han är även oerhört kompetent. Han har en stor förståelse över de små detaljerna, tack vare hans mångåriga erfarenhet från limbranschen. Dessutom har han ett stort nätverk inom industrisegmentet och hans värderingar matchar våra väldigt väl. Sen är det självklart en extra bonus att han har jobbat med Jonas Björnehäll tidigare – därmed vet vi precis vad vi får.