Nyheter

Midroc Automation förvärvar AB Tändkulan

Midroc Automation förvärvar teknikföretaget AB Tändkulan, en av Sveriges främsta leverantörer inom området data och processautomation. Bolaget grundades 1992 och levererar kundanpassade lösningar bestående av hårdvara, mjukvara och kundanpassad utbildning.

AB Tändkulan är beläget i Borlänge och har i dagsläget 27 medarbetare. AB Tändkulan erbjuder allt från timbaserade tjänster till helhetsåtaganden och kunderna finns över hela landet och i branscher som energi & miljö, vatten & avlopp, vattenkraft, el-produktion & distribution, järn & stål, papper, gruvindustri, livsmedel och träindustri.

– Förvärvet av AB Tändkulan gör att vi ytterligare stärker vår tekniska kompetens och tillsammans kommer vi kunna ta större affärer inom energisektorn samt även inom stål och papper då Tändkulan har gedigna relationer med kunder, leverantörer och andra samarbetspartners, säger Jonas Bergmark, VD på Midroc Automation. Vidare kan man konstatera att vi och med detta förvärv, tillsammans med förvärvet av IT Automation, är lika starka på ABBs platformar som vi är på Siemens och vi tar därför ett stort kliv på vägen till att bli en av Europas ledande systemintegratörer.

Mats Karlsson, AB Tändkulan ser fram emot att bli en del av Midrocs organisation.

– Genom sammangåendet med Midroc Automation får vi en möjlighet att ta oss an ännu större och mer spännande projekt. AB Tändkulans branschkunnande och höga tekniska kompetens i kombination med Midrocs storlek och projektförmåga gör att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av vår verksamhet. Det kommer att gynna både våra kunder och anställda.

Jonas Bergmark avslutar;

– AB Tändkulan och Midroc Automation har många gemensamma nämnare i form av projektkultur och medarbetare som värdesätter en hög nivå av eget ansvar och som har förmågan att jobba med utmanande projekt och intelligenta lösningar på komplexa kundutmaningar. Vi ser fram emot vår gemensamma resa framåt.