Nyheter

Axel Johnson International utökar erbjudandet inom drivlinelösningar

Affärsområdet Driveline Solutions i Axel Johnson International stärker sin position inom filter och hydrauliska cylindrar genom förvärvet av MIAS Group AB.

– Förvärvet av MIAS Group är i linje med vår strategi att växa inom produkter och tjänster som kompletterar vårt befintliga erbjudande inom mobila, marina och industriella drivlinelösningar. MIAS Group är ett välskött och lönsamt bolag som bidrar till att stärka vår position inom filter på den svenska marknaden, säger Jan Brattberg, Managing Director, Driveline Solutions.

MIAS Group har varit verksamt sedan 2005 med säte i Ängelholm och består av två dotterbolag: MIAS Filter AB, återförsäljare av filter, och MIAS Cylinderfabrik AB, tillverkare och återförsäljare av hydrauliska cylindrar.

MIAS Cylinderfabrik har ett konkurrenskraftigt erbjudande inom hydrauliska cylindrar med egen tillverkning för mindre serier, vilket gör det möjligt att erbjuda korta leveranstider samt utveckla prototyper i nära samarbete med kunderna.

För MIAS Group innebär förvärvet en möjlighet att fortsätta sin tillväxtresa tillsammans med Driveline Solutions och Axel Johnson International:

– Vi är glada att bli en del av Axel Johnson International och ser fram emot att ta nästa steg i utvecklingen av MIAS Group. Vi värdesätter inträdet av en aktiv ägare med starkt värdebaserat ledarskap och med en företagskultur i samklang med vår, säger Stefan Nilsson, grundare och VD på MIAS Group.