Nyheter

EVOS™ ViPR tar säkerhet, användarvänlighet och effektivitet till nästa nivå

Med nya gasflaskan EVOS™ ViPR blir utbudet av gasflaskor från Linde ännu större. EVOS™ ViPR har en ventil med integrerad regulator och tar säkerhet, användarvänlighet och effektivitet till nästa nivå. Flaskan har säkerhetslås, stabilt gasflöde som är enkelt att ställa in, och snabbkoppling.

Nya gasflaskan EVOS™ ViPR ersätter NEMO® Plus och kommer att finnas med gaserna acetylen, ODOROX® luktsatt oxygen samt skyddsgaserna MISON® Ar och MISON® 18.

MISON® 18 50L kommer med 300 bar, ger 43 % mer gas och innebär därmed färre flaskbyten.

– Flaskan är designad för att öka säkerheten, förbättra användarvänligheten och spara tid. EVOS™ ViPR levereras med en innehållsindikator som gör det möjligt för användare att avläsa trycket i flaskan och se hur mycket gas som finns kvar. Vi har fått mycket god feedback i våra kundtester, säger Tobias Vikberg, Försäljningschef, Linde.

EVOS™ ViPR har dessutom en inbyggd tvåstegsregulator med snabbkoppling, vilket gör flaskan mycket enkel att ansluta och det går snabbare att ställa in för korrekt flöde eller tryck.

Ventilen är enkel att öppna och stänga och har en PÅ/AV-spak som visar tydligt om flaskan är öppen eller stängd. Dessutom har ventilen ett specialdesignat skydd som skyddar mot oavsiktliga stötar.

– Kombinationen med den nya skyddskåpan, innehållsindikatorn, ventilen, regulatorn och snabbanslutningen gör att du snabbt och säkert kommer igång med ditt arbete. Du sparar tid och blir mera effektiv. EVOS™ ViPR-flaskan med sin nya regulator är helt klart unik. Vi är stolta över att nu kunna erbjuda den på den svenska marknaden, avslutar Tobias Vikberg.

EVOS™ ViPR finns i olika storlekar, ersätter NEMO Plus på mellanstorleken 20L och 21L samt de större 41L och 50L. MISON® 50L kommer dessutom med 300 bar.

Några viktiga egenskaper hos EVOS™ ViPR:

− Inbyggd regulator – du behöver inte byta regulator när du byter flaska
− Tvåstegs tryckregulator – stabilt gasflöde
− Snabbanslutning – enkel och snabb anslutning och urkoppling av gasslang
− Lätt att ställa in önskat gasflöde
− Inbyggd indikator – gör det enkelt att avläsa hur mycket gas som finns i flaskan
− Spak för att öppna / stänga ventilen – lättare att se om ventilen är öppen / stängd på avstånd
− Levereras med ett specialdesignat skydd som skyddar ventilen mot oavsiktliga stötar
− Ergonomisk design, optimalt grepp och topp, som gör det lättare och säkrare att flytta flaskor över korta sträckor
−EVOS™ ViPR med MISON® 18 gas och 50L flaska, har ett arbetstryck på 300 bar, vilket innebär färre flaskbyten, då den innehåller 43 % mer gas än en vanlig flaska med 200 bar