Nyheter

Trioworld köper svenskt återvinningsbolag för jordbruksplast

Trioworld Group har den 9 juli förvärvat det svenska återvinningsföretaget Reviva Plastics AB, en ledande aktör inom återvinning av plast från jordbruket.

Säljarna är Malmbäcks Invest AB, Entreprenörinvest Sverige AB, Lantbrukarnas Ekonomi AB samt El-Fynd Holding i Sverige AB.

– Vi är mycket glada att välkomna Reviva med personal in i Trioworld. Under ledning av en grupp framsynta företagsinvesterare och ett dedikerat team har Reviva lyckats göra det många har gått bet på – att återvinna hårt smutsad jordbruksplast för användning i nya plastprodukter, säger Andreas Malmberg, Koncernchef för Trioworld Group. Det är en mycket spännande framtid vi går till mötes med Reviva i gruppen, och vi är övertygade om att vi kommer skapa stort värde för våra kunder och jordbruket, där cirkulär plastanvändning för varje år blir en viktigare fråga.

– Vi ser Trioworld som en bra och långsiktig ägare i utvecklingen av en hållbar plastanvändning inom jordbruket, baserat på den teknik och de processer som vi utvecklat under de senaste åren, säger Ingemar Andersson, VD Malmbäcks Invest AB.

Trioworld-koncernen äger efter transaktionen 100% av aktierna i Reviva Plastics AB.

Reviva Plastics AB

Det svenska företaget Reviva Plastics återvinner plast från jordbruket till användning i nya plastprodukter. Reviva Plastics har produktion i Korsberga utanför Vetlanda, Sverige, och har bedrivit sin återvinningsverksamhet sedan 2019. Reviva levererar sina högkvalitativa återvunna produkter till ett antal kunder på svenska marknaden men levererar även utanför Sverige.

Trioworld Group

Trioworld grundades 1965 och ägs sedan 2018 av Altor Fund IV. Altor är ett av Nordens ledande private equity-bolag med fokus på att bygga bolag i världsklass. Med starkt fokus på kontinuerlig utveckling av innovativa och hållbara plastfilmprodukter är Trioworld en av de ledande inom segmentet med en omsättning på 650 miljoner euro och cirka 1 350 anställda. Koncernens huvudkontor ligger i Smålandsstenar, Sverige. Produktionen finns i Sverige, Danmark, Nederländerna och Frankrike och produkterna säljs på en global marknad.

Bild av Jürgen Sieber