Nyheter

ASSA ABLOY förvärvar Omni-ID

ASSA ABLOY har förvärvat Omni-ID, en ledande tillverkare av RFID-brickor och IoT produkter för passiv och aktiv märkning, spårning och övervakning inom industriella applikationer, baserad i USA.

– Det är med glädje jag välkomnar Omni-ID till ASSA ABLOY. Omni-ID är ett strategiskt teknologiskt tillskott till ASSA ABLOY som förstärker vårt nuvarande erbjudande inom RFID och IoT och möjliggör kompletterande tillväxtmöjligheter, säger Nico Delvaux, VD och koncernchef ASSA ABLOY.

– Förutom att utöka vårt värdeskapande erbjudande inom RFID-komponenter och aktiva identifieringsprodukter så stärker förvärvet, genom att utöka vår geografiska närvaro och produktionsbas, våra möjligheter att betjäna kunder i Indien och Kina, vilket är ett viktigt steg i att kunna erbjuda vår industriella IoT teknologi på tillväxtmarknader, säger Björn Lidefelt, Executive Vice President samt chef för Global Technologies affärsenhet HID Global. 

Omni-ID grundades 2007 och har cirka 170 anställda. Bolaget ligger i Rochester, USA och kommer att vara en del av HIDs affärsområde Identification Technologies.