Nyheter

Erik Oldmark – tillförordnad VD och koncernchef för Nilar

Styrelsen i Nilar International AB har utsett Erik Oldmark till tillförordnad VD och koncernchef. Erik Oldmark efterträder Marcus Wigren som tidigare informerat styrelsen sin avsikt att lämna posten som VD. Erik Oldmark kommer att tillträda den 30 augusti 2021. Marcus Wigren kvarstår till Nilars förfogande till slutet av 2021.

Erik Oldmark kommer närmast från befattningen som VD i Metria AB, där han var VD under åren 2016 till 2020. Erik har lång erfarenhet från arbete i näringslivet i Sverige och utomlands och har tidigare haft chefsbefattningar på bland annat Ericsson och Relacom. Han har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan.

– Vi är väldigt glada att Erik kommer att ta vid som tillförordnad VD i Nilar, kommenterar Nilars styrelseordförande Michael Obermayer. Han har en gedigen bakgrund med lång operationell och kommersiell erfarenhet och från internationellt ledarskap. Erik kommer att vara starkt bidragande till bolagets utveckling mot kommersialisering och lönsam tillväxt. Styrelsen vill samtidigt tacka Marcus för hans mångåriga och betydande bidrag till Nilars utveckling.

Erik Oldmark:

– Nilar är idag väl rustat för att dra nytta av den snabbt växande marknaden inom energilagring och är en av få europeiska producenter av avancerade batterier med full integration.  Det globala behovet av energilagringssystem i bostäder, kontor och fabriker ökar snabbt. Jag ser mycket fram emot att vara en del av Nilars fortsatta framgångsresa efter den publika noteringen i slutet av april, och hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från tidigare uppdrag tillsammans med Nilars medarbetare.