Nyheter

FlexQube får order på sex robotiserade eQarts

Via en distributör i USA har FlexQube erhållit en order på sex stycken robotiserade eQarts till en kund i Georgia, USA.  Leverans kommer att ske i september 2021 och det är första gången FlexQube får en order på så många som sex stycken robotvagnar i en och samma order.

Kunden kommer att använda dem som en kombinerad transport- och monteringsvagn och fungera som en rörlig monteringslina.

Produkten eQart Line var den första produkten som lanserades inom produktfamiljen eQart och är ett modulärt robotvagnssystem som använder mjukvaruteknologi FlexQube utvecklat internt. Genom kamerateknik navigerar eQart Line efter en målad linje/tejp i golvet och använder laserskannrar för säkerhet.

Anders Fogelberg, VD på FlexQube:

– Det är uppmuntrande att följa hur vi kan få in nya kunder genom en distributör på det här sättet och det är ett starkt bevis på att en utvidgning av vårt varumärke via partners ger en hävstång för vår verksamhet och flyttar oss närmare potentiella kunder. Genom produkttypen, som har en mix av hårdvara och mjukvara, kan vi upprätthålla en högre bruttomarginal med våra eQart produkter, även när vi säljer genom en distributör.

Om FlexQube

FlexQube är ett teknikbolag med huvudkontor i Göteborg och egna verksamheter i USA, Mexiko, Tyskland, England och Sverige, och är verksamt inom vagnsbaserad materialhantering genom ett patenterat modulkoncept. FlexQube utvecklar och designar kundanpassade lösningar för både robotiserad och mekaniserad vagnslogistik. Genom företagets egenutvecklade och unika automationskoncept erbjuds robusta och självkörande robotvagnar. FlexQube har över 800 kunder i fler än 30 länder där de primära marknaderna är Nordamerika och Europa.

FlexQubes kunder återfinns inom tillverkningsindustrin, distribution- och lagerverksamheter. Exempel på större kunder är Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Scania, Oda och Mann+Hummel.

Foto: FlexQube