Nyheter

Säker fixering av arbetsstycken med norelems pendelstöd

norelem erbjuder ett brett utbud av pendelstöd, mångsidiga lösningar för att klämma fast delar säkert. norelems pendelstöd används som ändstopp, stöd och fjädrande tryckstycken för fixtur och verktygstillverkning.

Trots sin lilla storlek kan norelems pendelstöd tåla krafter på upp till 220 kN, vilket gör dem idealiska överallt där arbetsstycken behöver spännas säkert och pålitligt. Kärnan i varje pendelstöd är en härdad kula med avplanad topp. Beroende på stödets version kan kulan lutas i alla riktningar mellan 7,5° och 20°, vilket gör den perfekt anpassad till formerna på både bearbetade och obearbetade arbetsstycken.

För ytor som kräver mer skydd finns norelems pendelstöd med polyuretan- och diamantytor. Polyuretanytan är nötningsbeständig, färgar inte föremålet och medger höga retentionskrafter. För fastspänning av släta eller hala föremål finns pendelstöden också med en räfflad diamantyta, vilket ger maximalt grepp med minimal klämkraft.

norelems sortiment med pendelstöd finns i ett brett spektrum av typer, vilket ger flexibla lösningar för konstruktörens krav på fastspänning. Sortimentet innehåller stöd som låser den inbäddade kulan på plats för att förhindra vridning, samt versioner med en O-ring som hindrar smuts och främmande föremål från att komma in.

De finns som platta, räfflade versioner eller utrustade med en hård metallinsats (gripper) och passar perfekt för alla utmaningar. Konstruktörer kan också välja mellan material, såsom stål eller rostfritt stål, hårdmetall eller POM (polyoximetylen).

Marcus Schneck, VD för norelem:

– Pålitliga och säkra positioneringskomponenter är avgörande för konstruktörer och verktygstillverkare för att klämma fast delar och arbeta effektivt. Vårt sortiment av pendelstöd ger konstruktören sinnesro, med ett brett urval av storlekar och typer som uppfyller nästan alla krav snabbt och pålitligt.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan laddas ner direkt.

Mer information om norelem finns på:

www.norelem.se