Nyheter

Lindbäcks nominerade till Svenska Leanpriset

Lean Forum delar årligen ut Svenska Leanpriset i syfte att lyfta fram förebilder som inspirerar till fortsatt god leanutveckling i Sverige.

I år har Lean Forum utsett vägglinjen vid Lindbäcks Byggs fabrik på Haraholmen till en av fyra nominerade som går till final i höst.

Lindbäcks Bygg bygger flerbostadshus med en industriell byggmetod. Det innebär att man producerar volymer i en toppmodern fabrik som sedan monteras samman till flerbostadshus direkt på byggplats.

Nomineringen till Leanpriset är för arbetet vid vägglinjen där man under det senaste året arbetat intensivt för att säkra förutsättningarna som tex maskinfiler och material till linjen. Med de rätta förutsättningarna ökar effektiviteten och kapaciteten, något som arbetet visat. Det i sin tur visar på ytterligare förbättringar som support av stödfunktioner, tvärfunktionellt arbete, träning och mer tid för ledare att coacha personal.

– Att vi blir nominerade till Svenska Leanpriset är en ära och ger extern bekräftelse och strålkastarljus till det arbetet som är utfört under det senaste året på vår vägglinje på Haraholmen. Vägglinjen är det flöde i vår organisation som har visat störst skillnad i resultat genom att ledarna och medarbetarna har förändrat sina beteenden och varit noggrannare i tillämpning av våra arbetsmetoder. Motivationen har skapats utifrån att arbeta gemensamt mot ett tydligt utmanande mål, säger Ola Magnusson, projektledare Lindbäcks Bygg.

Finalisterna kommer efter sommaren att få platsbesök av Leanpriskommittén och därefter utser Lean Forums styrelse vinnaren av Svenska Leanpriset 2021.

Läs mer på:

www.leanforum.se