Nyheter

Stark och superlätt förpackningskartong 

CrownBoard Prestige® en flaggskeppsprodukt inom BillerudKorsnäs Cartonboard, finns nu med två nya låga ytvikter. Kartongerna med de nya låga ytvikterna tillverkas i KM7 – världens modernaste kartongmaskin – och är särskilt intressanta för den grafiska industrin.

CrownBoard Prestige® 170 och 200 g/m2 kombinerar styrka och formbarhet med en utmärkt tryckyta. Kartongens tekniska egenskaper beror på KM7:s höga kapacitet, med bland annat avancerad bestrykningsteknik och toppmodern kvalitetsövervakning online. Trots den låga basvikten är det en stark kartong som består av 100 % nyfibrer i tre skikt.

Genom CrownBoard Prestiges® styrka kan kunderna välja en låg ytvikt som minskar hela förpackningens vikt utan att behöva kompromissa med förpackningsegenskaperna. Lightweighting ger sänkta kostnader och minskad miljöpåverkan eftersom mindre råvara och energi går åt. Det betyder också mindre avfall och minskat behov av transport och lagring. Med CrownBoard Prestige® blir det enklare för kunderna att göra ett hållbart val.

Visuellt intryck

– De låga basvikterna breddar sortimentet och öppnar nya möjligheter för den grafiska industrin, säger Anders Gathu, Marketing Manager för Cartonboard BillerudKorsnäs. Det handlar om snygga och starka bokpärmar som klarar mer och håller längre. Vykort och gratulationskort med en yta som ger levande färger och en verklighetstrogen bildåtergivning. Allt tack vare den släta, helbestrukna och högvita ytan. Kartongen är också väl lämpad för digitaltryck – ett ekonomiskt alternativ för kortare serier. Dessutom är den framtagen för att ge utmärkta resultat med trycktekniker som prägling, folieprägling, laminering och effektlackering. En förpackningskartong som uppmuntrar designers att tänja på gränserna.

Förpackningar för premiumvarumärken

Med de nya ytvikterna på 170 och 200 g/m2 finns CrownBoard Prestige® nu med totalt 10 olika ytvikter – från 170 till 400 g/m2. CrownBoard Prestige® har utvecklats för att uppfylla de högt ställda förväntningarna hos tillverkare av premiumkonsumtionsvaror, till exempel finare drycker, konfektyr, kosmetika och läkemedel, samt inom den grafiska industrin. Ett hållbart och visuellt tilltalande val med mycket goda förpackningsegenskaper.