Nyheter

Firesafe brandsäkrar två stora projekt – tecknar avtal med Northvolt och SCA

Det är tydligt att det händer saker i norra Sverige. Firesafes satsning i regionen har gett resultat genom att vi har tecknat ett avtal med Northvolt. Firesafe kommer att utföra byggnadstekniskt brandskydd under hela byggnationen av Northvolt batterifabrik som byggs i Skellefteå.

På Northvolt skall det tillverkas batterier med världens lägsta miljöpåverkan. All el är förnybar och alla batterier återvinns. Storleken på fabriken kan jämföras med 71 fotbollsplaner.

– Vi är stolta över att vara med på Northvolt resa och att kunna göra en brandsäker och trygg arbetsplats för ca 3000 personer, säger Jörgen Berggren, affärsområdeschef för byggnadstekniskt brandskydd.

Pappersbruket i Obbola kommer bli världens största kraftlinermaskin. Kapaciteten ökas till en årlig produktion av kraftliner från 450 000 ton till 725 000 ton. På så sätt kan man möta den växande efterfrågan på förnybara förpackningar. Utvecklingen drivs av ambitionen att minska användandet av plastförpackningar och möta efterfrågan på förnybara förpackningar som bland annat ökad e-handel ger.

– Vi är mycket tacksamma över att få vara en del av detta spännande projekt och stolta över att vara en del av en av SCAs största investeringar, säger Jörgen Berggren, affärsområdeschef på Firesafe. Stora projekt kräver att man levererar rätt brandskydd i rätt tid och det kan vi! Projektet ”Expansion Obbola” beräknas vara klart och tas i drift under första kvartalet 2023.