Nyheter

Bottrop-baserade familjeföretaget Seepex blir del av Ingersoll Rand

Den globala teknologispecialisten inom Excenterskruvpumpar, Pumpsystem och Digitala lösningar ansluter sig till Ingersoll Rand för att påskynda tillväxten och fortsätta sin mer än 45-åriga framgångshistoria.

Ingersoll Rand är en global leverantör av verksamhetskritiska flödesskapande och industriella lösningar. Ingersoll Rand bedriver en tydlig tillväxtstrategi inom segmentet PST (Precision and Sciences) för att öka försäljningen av sitt pumpteknologiutbud och få ytterligare exponering på hållbara slutmarknader med hög tillväxt såsom vatten, avloppsvatten och livsmedel.

– Vi är glada att välkomna Seepex-teamet till Ingersoll Rand-familjen. Med denna transaktion fortsätter vi att påskynda vår tillväxtplan och leverera vårt åtagande att främja vår digitala kapacitet, eftermarknadstillväxt och kompletterande teknik- och innovationsinsatser, säger Vicente Reynal, vd för Ingersoll Rand.

Ulli Seeberger, ordförande och ägare av Seepex, kommenterar:

– Ingersoll Rand framträdde som mest önskad köpare med tanke på den kulturella passformen, visionen för verksamheten och deras inställning. Vi har haft ett familjeägt företag i mer än 45 år och det var absolut nödvändigt att hitta en köpare som hade ett syfte och värderingar som vår med ett stadigt engagemang för kundnöjdhet. Jag är övertygad om att vårt team kommer att känna sig hemma med Ingersoll Rand.

Ingersoll Rand ser fram emot att arbeta tillsammans med och fortsätta att stödja den imponerande tillväxtstrategin som har implementerats av Seepex-teamet.

– Att lägga till progressiva kavitetspumpar i vår portfölj har varit en strategisk prioritering och Seepex bidrar för framtida tillväxt samt kompletterar våra befintliga PST-varumärken, säger Nick Kendall-Jones, vice VD och chef för PST-segmentet inom Ingersoll Rand. Seepex-teamets beprövade förmåga och expertis är oöverträffad med sin patent och produktutveckling och den robusta IIoT-plattformen (Industrial Internet of Things) de har byggt runt pumpen. Denna digitala kapacitet och tillhörande eftermarknadsinsatser är fokusområden vi planerar att skala upp över hela PST-segmentet i Ingersoll Rand. Vi är hedrade att kunna föra samman dessa två lag och jag ser fram emot att arbeta med Seepex-teamet.

Seepex kommer att ta en ledande roll på Ingersoll Rand och deras avancerade teknik kommer bland annat att införlivas i befintliga produktlinjer. Seepex marknadsledande position inom produktinnovation och digital teknik kommer att utvidgas konsekvent och ambitiöst och införlivas i andra områden.

Redan i januari 2020 bildade Ulli Seeberger, tills dess den enda verkställande direktören och ägaren av företaget, en ledningsgrupp för den framtida utvecklingen av företaget. Dr. Bernd Groß, Dr. Christian Hansen och Alexander Kuppe utsågs till verkställande direktörer.

Det kommer inga förändringar i ledningen, förutom att Ulli Seeberger går i pension som styrelseordförande och styrelseledamot som en del av transaktionen. Dr. Bernd Groß, Dr. Christian Hansen och Alexander Kuppe kommer att fortsätta att vara ansvariga för den globala Seepex-verksamheten.

– Ägarbytet kommer inte att påverka befintliga kund- och leverantörsförhållanden. Vi kommer att fortsätta vår verksamhet som vanligt och fortsätta våra ambitiösa planer – nu ingår vi i en stark grupp med många fler kompletterande tillväxtmöjligheter, tillägger Alexander Kuppe, Managing Director för Sales and Services.

Affären förväntas avslutas under tredje kvartalet efter erforderligt godkännande från myndigheternas sida.