Nyheter

Epiroc vinner stor order för gruvutrustning i Mexiko

Epiroc har vunnit en stor order för gruvutrustning från mexikanska entreprenören CoMinVi för användning i flera underjordsgruvor runtom i landet.

CoMinVi SA de CV, med säte i Guanajuato, Mexiko, grundades för 19 år sedan och fokuserar på entrepenadarbete för gruvindustrin.

CoMinVi har beställt flera olika Epiroc-maskiner, inklusive riggar för ortdrivning, produktionsborrning och bergförstärkning, samt lastare och gruvtruckar. Utrustningen kommer att se till att gruvorna drivs med ökad produktivitet, säkerhet och kostnadseffektivitet. Maskinerna kommer att användas vid flera underjordsgruvor i Mexiko där CoMinVi är entreprenör. på sajt och konsignationslager för reservdelar kommer att tillhandahållas av Epiroc. Eftermarknadstjänster såsom underhållsansvar på plats och konsignationslager för reservdelar kommer att tillhandahållas av Epiroc.

Utrustningens totala ordervärde överstiger MSEK 375, varav majoriteten bokades under andra kvartalet 2021. Resterande del förväntas bokas under andra halvåret 2021.

– Vi är stolta över att samarbeta med CoMinVi för att stärka säkerheten, produktiviteten och hållbarheten i deras verksamhet underjord, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. Utrustning och service kommer att stödja CoMinVi att framgångsrikt utföra sina gruvprojekt”.

– Förvärvet av denna nya utrustning är historisk, beror på CoMinVis tillväxt de senaste åren och utgör en konkurrensfördel för oss. Den kommer att säkra vår förmåga att omedelbart tillgodose våra kunders behov genom att ha de nödvändiga resurserna som gör att vi kan vara ett steg före vår konkurrens, säger Rafael Villagómez Contreras, CoMinVis VD. Vi är mycket nöjda med det kommersiella partnerskapet med Epiroc, eftersom detta är ett långsiktigt samarbete som kommer att stödjas av teknisk support på hög nivå och en pålitlig leverans.

Utrustningen inkluderar Boomer ortdrivningsriggar, Simba produktionsborriggar, Boltec bultningsaggregat, Scooptram lastare och Minetruck gruvtruckar – samtliga byggda för att klara de tuffaste förhållanden.

Maskinerna kommer att utrustas med Epirocs Certiq-system, vilket möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid, och några av enheterna kommer att installeras med Epirocs Rig Control System, RCS, vilket gör dem redo för automation och fjärrstyrning.

Utrustningen kommer att levereras under 2021 och 2022.