Nyheter

Svenska Eco Wave Power och Queen Mary University of London får bidrag av Wohl Clean Growth Alliance

Vågenergiutvecklare Eco Wave Power och Queen Mary University of London (QMUL), är glada att meddela att man mottaget bidrag från Wohl Clean Growth Alliance.

Bidraget tilldelas parterna med målet att främja ett långsiktigt forskningssamarbete mellan professor Guang Li och Dr. Kamyar Mehran från Queen Mary University of London och Eco Wave Powers ingenjörsteam. Forskningssamarbetet kommer att fokusera på vidareutveckling av styrsystemet för Eco Wave Power vågenergiomvandlare, för att möjliggöra en snabbare kommersiell utrullning av EWPs teknik.

Som en del av samarbetet kommer Professor Li och Dr. Mehran besöka Eco Wave Powers vågenergiomvandlare i Israel och Gibraltar och Eco Wave Powers team kommer att besöka Queen Mary University of London. Bidraget ska också användas för att anordna en internationell konferens och tekniska workshops med intressenter från Israel och Storbritannien. Bidragsstorleken är 20 000 pund (cirka 238 tSEK).

Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power:

– Detta bidrag från Wohl Clean Growth Alliance är det andra bidraget vi har fått den här månaden och följer på bidraget om 178 500 euro från EU som en del av ILIAD Consortium. Vi ser detta som ett förtroende för Eco Wave Power och vår banbrytande teknik och ser fram emot ett produktivt samarbete med teamet från Queen Mary University of London, som har betydande expertis inom marina energikontrollsystem och kraft- och styrsystemsteknik.

– Vi är tacksamma för Wohl Clean Growth Alliance förtroende och är mycket glada över att inleda samarbetet med Eco Wave Power, som är positionerat som ett av de ledande företagen inom vågsenergisektorn. Vi tror att vårt samarbete kommer att ge betydande vetenskapliga framsteg och bidra till en kommersialiseringen av vågkraftsektorn, säger professor Guang Li och Dr. Kamyar Mehran. 

Kate Goldberg, VD för Wohl Legacy Foundation gratulerade båda parter till bidraget:

– Vi tror att Eco Wave Power och Queen Mary University of London kommer att tjäna som exempel på ett produktivt samarbete mellan en vetenskaplig institution och ett kommersiellt företag och kommer att stärka relationerna mellan Israel och Storbritannien.

Om Wohl Clean Growth Alliance

Wohl Clean Growth Alliance är ett initiativ finansierat av Wohl Legacy Foundation, som förvaltas av British Council tillsammans med UK Science and Innovation Network i Israel i partnerskap med det israeliska ministeriet för vetenskap och teknik. Initiativet syftar till att länka forskningen i Storbritannien och Israel inom områden med ren tillväxt såsom mat, vatten och energi. Förhoppningen är att möta globala utmaningar och etablera Storbritannien och Israel som ledande partner inom dessa områden.

Om Queen Mary University of London (QMUL)

QMUL är en av Storbritanniens ledande forskningsfokuserade högskolor. Queen Mary University of London levererar utbildningsprogram och forskning i världsklass. QMUL rankade 9a i forskningskvalitet i 2014 UK Research Excellence Framework (REF), och är ett av 24 Russell Group-universitet i Storbritannien.

Om Eco Wave Power Global AB

Eco Wave Power Global AB är ett ledande teknikföretag för landbaserad vågenergi som har utvecklat en patenterad, smart och kostnadseffektiv teknik för att utvinna grön energi från havsvågor. Eco Wave Powers vision är att hjälpa till i kampen mot klimatförändringar genom att möjliggöra kommersiell energiproduktion från havsvågor.

EWP har erhållit ett erkännande som ”banbrytande teknik” av Israels energiministerium och betecknades som en ”effektiv lösning” av Solar Impulse Foundation. Dessutom har EWPs projekt i Gibraltar fått finansiering från Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond och från Europeiska kommissionens program HORIZON2020. Företaget har också nyligen erkänts av FN och mottagit ”Climate Action Award”.