Nyheter

Nya Anybus Wireless Bolt för CAN

Sedan lanseringen för fem år sedan har Anybus® Wireless Bolt™ försett tusentals industriella maskiner med trådlös Ethernet-åtkomst. Med en robust och unik design för maskin-montering är den idag beprövad och använd i krävande industriella applikationer.

Användarfallen varierar från lagerinstallationer och AGV:er till livsmedelsproduktion, gruvdrift eller tuffa utomhustillämpningar. HMS bygger nu vidare på denna framgång och lanserar Anybus Wireless Bolt CAN, med CAN-baserad kommunikation till maskiner.

Industriell CAN blir trådlöst

Den nya Anybus Wireless Bolt för CAN gör det möjligt för CAN-baserade, tunga maskiner och tillämpningar att överföra CAN-data via en robust trådlös länk. Trådlös kommunikation upprättas antingen via en snabb Wi-Fi-anslutning eller en driftsäker Bluetooth-länk. CAN-data transporteras över en TCP/IP-länk som även gör det möjligt för annan standard Wi-Fi-infrastruktur att koppla upp på den trådlösa länken om så önskas.

Trådlös åtkomst till J1939-baserad fordonsdata

Ett typiskt användningsområde är trådlös åtkomst till CAN-data från ett industrifordon, såsom en lastbil. Med Anybus Wireless Bolt CAN, kan J1939-data enkelt kommuniceras till en surfplatta vilket ger operatören full kontroll och visibilitet under den pågående lastfyllningsprocessen.

Trådlös CANopen-användning vid tillverkning

Anybus Wireless Bolt CAN är helt transparent när det gäller CAN-data, vilket innebär att den fungerar med alla CAN-baserade protokoll, inklusive CANopen. Detta öppnar möjligheten att skapa mobila automationsöar i alla tillverkningsprocesser – Anybus Wireless Bolt CAN överbryggar CANopen-linjen trådlöst.

Brett utbud av trådlösa uppkopplingsmöjligheter för industriella nätverk och IoT-tillämpningar

Förutom den nya Anybus Wireless Bolt CAN inkluderar Wireless Bolt-familjen andra versioner som kan anslutas till maskiner med seriell och Ethernet-anslutning. På den trådlösa sidan av Wireless Bolt kompletterades Wi-Fi- och Bluetooth-alternativen nyligen med en version som stödjer de nya LTE-standarderna NB-IoT och CAT-M1, med sikte på IoT-tillämpningar.

Mer information om Anybus Wireless Bolt:

https://www.anybus.com/products/wireless-solutions