Nyheter

EnginZyme utses till Technology Pioneer 2021 av World Economic Forum

EnginZyme, som möjliggör verkligt hållbar produktion av kemikalier, har utsetts till Technology Pioneer av World Economic Forum.

Detta prestigefyllda erkännande belyser företagets innovationer som bidrar till att lösa vår tids stora utmaningar inom den kemiska industrin.

– Vi är väldigt hedrade över ett erkännande från en så aktad och globalt respekterad organisation, säger Karim Engelmark Cassimjee, VD och medgrundare av EnginZyme. Vårt team har tagit på sig att lösa en av vår tids fundamentala utmaningar – hur man producerar verkligt hållbara kemikalier, livsmedel, material och andra produkter som det moderna samhället förlitar sig på. Att få ett erkännande som en Technology Pioneer bekräftar det unika i vår teknologi och dess potential att spela en avgörande roll i kampen mot klimatförändringarna. Vi är mycket glada att bli en del av denna gemenskap och ser fram emot att bidra till World Economic Forum.

World Economic Forum utnämner varje år ett begränsat antal av världens mest lovande företag som genom utveckling av ny teknik och innovationer har stor potential att påverka affärer och samhälle avsevärt. Genom att införliva dessa i sitt nätverk syftar World Economic Forum till att ge nästa generations innovatörer en röst för att lösa globala utmaningar och ge dem möjlighet att bidra med sina idéer i sammanhang med flera parter. Tidigare Technology Pioneers inkluderar Airbnb, Dropbox, Google och Twitter samt svenska företag som Spotify, Tobii Technology och iZettle.

– Vi mycket glada över att välkomna EnginZyme till 2021 års Technology Pioneers, säger Susan Nesbitt, chef för Global Innovators Community, World Economic Forum. EnginZyme och de andra pionjärerna utvecklar teknik som kan hjälpa samhället att lösa några av våra mest brännande frågor. Vi ser fram emot att ta del av deras bidrag till World Economic Forum i sina åtagande att förbättra världens tillstånd.

Som Technology Pioneer kommer Karim Engelmark Cassimjee som representant för EnginZyme att bjudas in att delta i World Economic Forums aktiviteter, evenemang och diskussioner under hela året. EnginZyme kommer också att bidra till initiativ i forumets regi under de närmaste två åren och arbeta med globala ledare för att hantera viktiga bransch- och samhällsfrågor.

Foto: Tobias Björkgren

På bilden: CEO, co-founder Karim Engelmark Cassimjee 2021