Nyheter

Nytt avtal: W3 Energy förvaltar vindkraftsparken Önusberget utanför Piteå

W3 Energy har tecknat avtal med den tyska asset managern Luxcara gällande teknisk förvaltning på vindkraftparken Önusberget.

– Tyngden i det här avtalet förstärker vår position som en nyckelspelare inom teknisk förvaltning. Önusberget är det största vindkraftsprojektet i Sverige under 2021 och vi är stolta över att Luxcara ger oss förtroendet att förvalta deras investering, säger W3 Energys COO André Sjöström.

Vindkraftparken på Önusberget utanför Piteå planeras när den är fullt utbyggd att ha 137 vindkraftverk och en förväntad effekt på mer än 750 MW. W3 Energy ska ansvara för operativ teknisk förvaltning, redovisningstjänster, samt drift och underhåll av projektets elektriska infrastruktur och transformatorstationer.

– Avtalet med Luxcara är oerhört betydelsefullt för oss och innebär att vi tar ett helhetsgrepp i vår hemmaregion. Tack vare avtalet kan vi fortsätta växa och vi planerar att rekrytera i både Piteå, Umeå och Skellefteå, berättar André Sjöström.

Det nya avtalet med Luxcara gör att W3 Energy förvaltar uppemot 15 % av den förnybara energi som produceras i Sverige och lägger grund för att fortsätta bygga tillväxt även i andra regioner.

Delad helhetssyn på hållbarhet

– Luxcara är en internationellt aktad asset manager inom förnybar energi, med höga kvalitetskrav för sina investeringar och starkt fokus på mångfald och hållbarhet. Vi delar deras helhetssyn på hållbarhet, med tydligt fokus på såväl miljömässiga som sociala och etiska aspekter, säger W3 Energys CEO Pär Dunder.

– Vi är glada att kunna teckna det här avtalet med en stark lokal aktör som W3 Energy. Våra tidigare kontakter med dem, i kombination med deras meriter från andra stora projekt och deras lokala erfarenhet, var avgörande faktorer för valet av W3 Energy. Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med dem, säger Luxcaras Managing Director Philip Sander.