Nyheter

Nu tar Aqua Robur ett steg för vatteninfrastruktur mot den globala marknaden

Aqua Robur Technologies har genomfört en nyemission där Latour Future Solutions,Chalmers Ventures och Almi Invest finns med bland investerarna.

Nyemissionen är ett steg för att ta Aqua Roburs Technologies smarta IoT-lösning för vatteninfrastruktur ut mot den globala marknaden.

Sikte mot expansion på global marknad

Aqua Robur Technologies är ledande inom IoT-utrustning för vattensektorn i form av produkter och mjukvara. Lösningen är i form av en komplett leverans som digitaliserar vattennäten genom att samla data från olika platser vilket innebär att avvikelser och problem, som exempelvis in- och utläckage, kan spåras. Systemet innebär att ledningsägaren får en bättre förståelse av vad som händer i de olika delarna av den enorma infrastrukturen, i realtid.

– Vi är glada över att nu vara klara med en riktigt lyckad nyemission med förnyat förtroende från en stor andel av de befintliga ägarna samt tillskott i ägarlistan av Latour Future Solutions, säger Niklas Wicén, vd och medgrundare på Aqua Robur Technologies, och fortsätter:

– Att få med Latour Future Solutions i ägarlistan är självklart ett starkt kvitto på att vi är på rätt väg mot att etablera oss på den växande globala marknaden och att vi vatten är ett mycket intressant område för kapital av olika karaktär. Det ger oss dessutom ett starkt industriellt nätverk inför kommande expansion och utveckling och vi ser väldigt mycket fram emot att ta nästa steg tillsammans med Chalmers Ventures, Almi Invest, Latour Future Solutions och övriga ägare.

Stärkt styrelse och marknadsnärvaro

Aqua Robur Technologies har sedan 2015 varit en del av Chalmers Ventures portfölj.

Pontus Ottosson, Head of Investments på Chalmers Ventures säger:

– Kapitaltillskottet ger Aqua Robur goda möjligheter att ta nästa steg i sin utveckling. Förutom att det tillförs kapital så ser vi även positivt på det breda industriella nätverk som Latour Future Solutions kommer att bidra med in i bolaget. Detta i kombination med en stärkt styrelse i form av Marie Landfors som ordförande och Magnus Forsbrand som oberoende ledamöter gör att vi nu går in i nästa fas för bolaget.

Niklas Wicén fortsätter:

-Pengarna kommer vi använda till att fokusera på att stärka vår närvaro vid ett antal utvalda marknader i Europa samt att befästa vår starka position inom IoT och Energy harvesting.