Nyheter

Alfa Laval sätter ny industristandard för hygienisk flödeshantering

Alfa Laval lanserar ständigt nya innovativa produkter på marknaden. Med Alfa Laval DuraCirc® pump sätts en ny högre standard för industriprocesser inom livsmedel, mejeri, drycker, rengörings- och hygienprodukter.

Alfa Laval har använt sin gedigna erfarenhet från tidigare utvecklade produkter för att skapa en ny design med oöverträffad kundnytta; hög prestanda, hygienisk säkerhet och enkelt underhåll. Denna lansering är ytterligare ett exempel på bolagets ständiga ambition och strävan att leda teknikutvecklingen.

Alfa Laval-pumpens unika design är utvecklad med fokus på hygien och säkerhet, och den möjliggör en effektiv prestanda som uppfyller de senaste globala hygienkraven (EHEDG och 3A), samtidigt som den förenklar service och underhåll.

Tidigare var kunderna tvungna att välja mellan pumpar som var effektiva eller pumpar som var lätta att rengöra och underhålla. DuraCirc-pumpen kombinerar för första gången det bästa av två världar och sätter en ny industristandard.

– Enkelhet, effektivitet och säkerhet är de viktigaste egenskaperna i vår senaste pump, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och Vattendivisionen. Denna produkt utgör en viktig milstolpe för oss och bekräftar vårt starka fokus på innovativ teknik. Den kommer att ha en positiv inverkan på våra kunders verksamhet genom att den möjliggör effektiva och hållbara processer som ger både bättre resultat och enkel stabil drift.