Nyheter

Eco Wave Power utser chef för portugisisk verksamhet

Vågenergiutvecklaren Eco Wave Power Global (tidigare EWPG Holding AB) har utsett Pedro Ernesto Ferreira till chef för sin portugisiska verksamhet.

Denna nyhet kommer efter det att Eco Wave Power etablerade ett dotterbolag i Portugal, som inledde licensprocessen för de första 1MW av de totalt 20MW som omfattas av det koncessionsavtal som ingicks med APDL 2020.

Ferreira kommer att leda Eco Wave Powers dagliga verksamhet i Portugal, innefattande licensiering och marknadsföring av APDL-projektet, etablera kontakter med ytterligare platser och hamnar i Portugal som är intresserade av Eco Wave Powers teknik och ansöka om bidrag.

Pedro har en bred erfarenhet av utveckling från ledande energiorganisationer. Han började sin karriär på EFACEC, som medlem av forsknings- och utvecklingsteamet med ansvar för många av de energiapplikationer som finns i EFACECs produkt ”Scatex Plus” för tillsyn, kontroll och datainsamling, hantering av energisystem och operativ nätförvaltning.

För närvarande är han en kapitalförvaltare vid EDP (Energias de Portugal) och övervakar och hanterar driften av alla EDPs vattenkraftverk i Portugal.

Pedro har en magisterexamen i el- och datateknik från fakulteten för teknik vid universitetet i Porto (FEUP) och har påbörjat en doktorsexamen om hållbara energisystem vid FEUP / MIT och INESC-TEC. Han är också ordförande för Future Energy Leaders i Portugal och medlem i FEL100 (ett samarbete mellan Associação Portuguesa da Energia och World Energy Council).

– Jag är verkligen exalterad över att bli en del av detta innovativa och banbrytande projekt, säger Ferreira. Vårt uppdrag är att kommersialisera vågkraft i Portugal, och jag ser fram emot att hjälpa till att lägga grunden för framtida verksamhet. Mitt närmaste framtida mål kommer att vara att genomföra valideringsfasen med ett första 1MW vågkraftverk. Efter detta planerar vi att expandera till kommersiell skala.

– Jag lockades av Eco Wave Power tack vare deras banbrytande teknik, med en kostnadseffektiv, pålitlig, försäkringsbar och miljövänlig lösning som gör det möjligt för att leverera kommersiellt genomförbara projekt.

Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power säger:

– Vi är stolta över att välkomna Pedro till vårt team. Han tillför passion och omfattande erfarenhet av energisektorn och jag är övertygad om att han kommer att ha en nyckelroll i vår kommersialisering i Portugal.