Nyheter

Camilla Koebe blir Söderenergis första Hållbarhets- och kommunikationschef

Camilla Koebe kommer närmast från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) där hon arbetat som kommunikationschef, med erfarenhet av hållbarhetsarbete samt policyprojekt inom klimat och energi.

‒ Vi är mycket glada att Camilla ser möjligheterna hos oss och blir vår nya kollega. Som rutinerad kommunikationschef med spetskompetens inom energi, klimat och miljö kommer Camilla att göra skillnad på Söderenergi. Jag ser att hennes personliga egenskaper tillsammans med erfarenhet av ledarskap och att bygga team kommer att utveckla vårt interna och externa arbete och avtryck. All utveckling handlar i grunden om hållbarhet och samverkan, säger Karin Medin, vd Söderenergi.

Camilla Koebe har lång erfarenhet som ledare med en bred kunskap inom kommunikationsområdet och hållbarhetsfrågor. Hon har också erfarenhet av att jobba i olika sammanhang inom politik, näringsliv och akademi, och är i grunden civilingenjör.

‒ Klimat och miljö är de viktigaste frågorna för framtiden, och här är Söderenergi en föregångare med utvecklingen av sin miljötjänst. Jag är mycket glad över möjligheten att få kombinera hållbarhet och kommunikation i en roll, och hoppas att jag med min breda bakgrund ska kunna bidra till att utveckla verksamheten ytterligare, säger Camilla Koebe.

Camilla tillträder tjänsten den 1 augusti 2021.