Nyheter

Ny marknadsplats där återvinningsindustrin kan mötas

Stor satsning för att skapa en global marknadsplats för skrot, avfall och återvinningsbart material startas upp i Sverige. Digitaliseringen av handel sker nu även för återvinningsbranschen. Scrapnwaste vill med sin plattform göra det så enkelt som möjligt för de inblandade att göra nya affärer.

Marknadsplatsen smygöppnade för ett tag sedan men tar nu nästa steg för att öppna för fler företag. Scrapnwaste är inriktat mot skrot, avfall och återvinningstjänster där företag kan lägga upp annonser för varor eller tjänster som man säljer, köper eller söker.

Användaren ska kunna nyttja marknadsplatsen utefter sina egna behov. Med plattformen är tanken att man enkelt ska kunna hitta nya affärer och att öka cirkulariteten av material.

– Vi vill inte ersätta samtalen mellan säljare och köpare utan snarare stärka köpare och säljare genom att vara en öppen marknadsplats där man kan mötas och då fungera som ett verktyg i processen, säger Jonas Robertsson, VD på företaget.

Marknadsplatsen fortsätter att utvecklas hela tiden. Innan fullständig lansering har Scrapnwaste redan fått flera avslutade annonser. Aktiva annonser just nu är bland annat pansarplåt, kabelskrot, plast och upphandlingar.

– Det vi gör är att vi får alla i branschen att snabbare nå ut till varandra, och via vår plattform då lyckas nå fler affärer än vad som tidigare var möjligt genom telefonkommunikation, säger Jonas.

Målbild om att leverera avancerade funktioner och kravställningar som branschen kräver finns med på agendan där mycket redan finns implementerade.

– Vi har haft en arbetsgrupp som jobbat inom branschen länge och byggt våra lösningar efter de krav som vi mottagit med inriktning mot att förenkla affärer och öka cirkulariteten av material, fortsätter Jonas

Att registrera sig och börja skapa auktioner för skrot och avfall kostar inget och Scrapnwaste tar ingen provision.

– Vi gör nu en öppning mot Sverige och kommer inom kort rikta in oss till fler länder med start i Europa, avslutar Jonas.