Nyheter

Hyttbäcken Invest blir delägare i Sandviks Metall

Hyttbäcken Invest AB har förvärvat 80% av aktierna i Sandviks Metall Försäljningsaktiebolag från nuvarande ägare och VD, Karl Andersson.

Sandviks Metall Försäljningsaktiebolag startades 1943 i Kulltorp utanför Gnosjö. Karl Andersson tog över verksamheten efter sin far och har de senaste 20 åren utvecklat Sandviks Metall till ett metallbearbetningsföretag fokuserat på svarvning av komponenter i mindre dimensioner med höga krav på kvalitet och ytfinish. I kundlistan finns världsledande företag inom exempelvis fordonskomponenter och utrustning för verkstadsindustri.

– Vi ser fram emot att kroka arm med Karl och resten av gänget på Sandviks Metall. Med vår egen bakgrund inom metallbearbetning lockas vi av att få samarbeta med en av Sveriges bästa svarvverkstäder, säger Anders Eller, VD för Hyttbäcken Invest AB.

– Tillsammans med Hyttbäcken ser jag fram emot att ta nästa steg i utvecklingen av Sandviks Metall. I Hyttbäcken har jag funnit en partner som förstår vår verksamhet och våra kunders behov. Jag ser fram emot att ytterligare förfina Sandviks Metall och stärka erbjudandet till våra kunder, säger Karl Andersson, VD för Sandviks Metall Försäljningsaktiebolag.

För ytterligare information om bolagen:

www.hyttbackeninvest.se

www.sandviksmetall.se.