Nyheter

Tankesmedjan Katalys: ”Stoppa högerns och MP:s fyllebråk om kärnkraften”

”Kärnkraftsfrågan har tagits gisslan av grälsjuka politiker. Debatten liknar ett barslagsmål. Två parter, högerblocket och miljöpartister, har drabbat samman – helt i onödan utifrån omgivningens perspektiv. Resten, det vill säga industrierna, hushållen, företagen och ansvarstagande partier, suckar och försöker bryta upp grälet innan något går i kras.”

Det skriver Kalle Sundin, utredare på tankesmedjan Katalys i en debattartikel i Expressen:

”M-KD-SD-L-sidan använder kärnkraftsförsvar som ett sätt att skyla över sin obefintliga klimatpolitik. Därför vill de gärna ha bråk. Det såg vi prov på under förra veckans partiledardebatt där de alla, trots direkta uppmaningar från programledarna om att avvakta med kärnkraftsutspelen till energidebatten, vägrade diskutera något annat under hela klimatsegmentet.”

”Miljöpartiet har dessvärre för mycket instinktivt kärnkraftsmotstånd i sitt parti-DNA för att hålla huvudet kallt. Det finns alltid någon förnumstig talepunkt redo att avfyra när tillfälle ges, vilket säkert går hem i de egna leden men bidrar till att den onödiga debatten får ytterligare liv.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/stoppa-hogerns-och-mps-fyllebrak-om-karnkraften/