Nyheter

NYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standard

Synkronmotorn IE5+ från NORD DRIVESYSTEMS är energieffektiv, ekonomisk och miljövänlig och sätter en ny standard. Den nya motorn finns nu både i ventilerat och oventilerat utförande för effekter upp till 4,0 kW. Om så önskas kan den förses med helt slät yta och ytkonvertering med nsd tupH.

Den energieffektiva synkronmotorn IE5+ med permanentmagnet från NORD DRIVESYSTEMS utmärker sig särskilt genom sin höga verkningsgrad och stora vridmomentsintervall och ger avsevärt lägre förluster än IE4-serien.

Det gör den optimalt lämpad för ekonomisk användning i delbelastad drift. De nya IE5+ motorerna är lika intressanta för intralogistik som för hygienkänsliga områden av livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Förra året presenterades en IE5+ i storlek 71, nu finns den även att få i storlek 90 med effektområde från 1,1 till 4,0 kW och kontinuerligt vridmoment från 6,8 till 18,2 Nm. Med denna motor får man också den vanliga flexibiliteten från NORD. Motorn kan monteras direkt liksom med IEC och NEMA. Inbyggda pulsgivare och mekaniska bromsar finns som tillval.

Eftersom det konstanta vridmomentet möjliggör en målinriktad variantreduktion över ett stort varvtalsområde kan administrativa kostnader minimeras och procedurerna för tillverkning, logistik, lagerhållning och service strömlinjeformas.

Investeringen betalar sig också på mycket kort tid. Synkronmotorerna IE5+ kan kombineras i modulära komponentsystem med alla drivenheter och all drivelektronik från NORD DRIVESYSTEMS. På så sätt får man en systemlösning i vilken alla komponenter är sömlöst matchade mer varandra.