Nyheter

EWP-EDF One Wave Energy Project snart klart

Eco Wave Power kan idag meddela att man närmar sig slutförandet av förstärkningsarbeten, som är avsedda att möjliggöra installation av flottörer på kusten i hamnen i Jaffa, Israel. Arbeten sker i enlighet med tillståndet från kommunen Tel-Aviv Jaffa.

Arbeten innefattar rensning av cement och stålarmering. Det sista steget innefattar ett nytt lager av cement som ska ge nödvändigt stöd för installationen av flottörerna. Parallellt produceras den första uppsättningen flottörer.

När produktionen är klar kommer företaget gradvis att påbörja installation av flottörer, stödkonstruktioner och hydraulrör på de nya cementlagren.

Alla arbeten utförs av en lokal underleverantör under dagar av lugnt hav för att möjliggöra säkert arbete.

Förstärkningsarbetena har planerats och övervakas av Alex Gleizer, civilingenjör (licensnummer 101162) med 25 års erfarenhet av att genomföra projekt för det israeliska järnvägsbolaget, flygvapnet och nationella elbolaget, med närvaro från en dedikerad säkerhetsingenjör.

– Vi hade vissa förseningar i utförandet på grund av ogynnsamma väderförhållanden, samt renoveringsarbeten som har utförts i hamnen i Jaffa. Men nu är jag glad att meddela att vi är tillbaka på rätt spår och ser fram emot att slutföra produktionen och installationen av flottörer. Detta gör det möjligt för oss att skicka ren el skapat av havsvågor till det israeliska nationella elnätet för första gången, säger Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power.

EWP-EDF One Wave Energy-projektet kommer att omfatta 10 flottörer, anslutna till en omvandlingsenhet. Tack vare Eco Wave Powers landbaserade teknologi kommer arbetena att vara enkla och inte att involvera några moment utförda från havet. Konverteringsenheten kommer att finnas på land, precis som i ett vanligt kraftverk, vilket möjliggör enkel åtkomst för drift och underhåll. Detta belyser de betydande fördelarna med EWPs landbaserade teknik, jämfört med offshore-lösningar.

EWP-EDF One Projektet genomförs i samarbete med EDF Renewables IL och med samfinansiering från det israeliska energiministeriet.