Nyheter

Nomo förvärvar ABRA Kulelagersenteret

Nomo, en del av Axel Johnsons International, stärker sin position ytterligare på den norska marknaden genom förvärv av ABRA Kulelagersenteret i Trondheim.

– ABRA Kulelagersenteret passar perfekt för Nomo. De är en kvalificerad leverantör av tekniska lösningar inom lagringsteknik med huvudfokus på premiumprodukter, säger Mattias Jaginder, VD för Nomo. Detta är helt i linje med vår strategi att ytterligare växa i Norge efter förvärvet som vi gjorde för tre år sedan av Rotek i Ålesund.

ABRA, som grundades 1962, har en ledande marknadsposition som en distributör för flera starka varumärken och är ett företag med hög servicenivå. Erbjudandet är främst inriktat mot rullningslager tillsammans med tätningar och transmissionsprodukter. Företaget är baserat i södra Trondheim och försörjer huvudsakligen den norska MRO-marknaden, vilket kompletterar Nomos närvaro i Norge.

– Jag ser många likheter i hur Nomo agerar på marknaden och gentemot kunder, säger Truls Kirknes, VD för ABRA Kulelagersenteret. Att bli en del av Nomo ger oss möjligheten att vidareutveckla företaget och ta nästa steg när det gäller tillväxt.

Överlåtelsen gäller från 1 april 2021.

På bilden från vänster: Mattias Jaginder, Truls Kirknes