Nyheter

HCL bygger ny digital grund för Hitachi ABB Power Grids

HCL Technologies har tecknat ett flerårigt avtal med Hitachi ABB Power Grids, ledande inom hållbara, digitala energilösningar, för att bygga en ny digital grund som en del av ett globalt transformationsprogram.

Genom detta åtagande kommer HCL hjälpa Hitachi ABB Power Grids att etablera en ny, effektiv och modern oberoende IT-organisation. Uppdraget kommer att stödja den fortsatta affärstransformationen genom att minska beroendet av den historiska IT-infrastrukturen från ABB.

Hitachi ABB Power Grids bildades 2020 som ett joint venture mellan Hitachi och ABB för att skapa en ny global ledare inom banbrytande kraft och digitala teknologier.

Som en del av den nya digitala grunden kommer HCL att tillhandahålla tjänster inom hybrida moln, digitala arbetsplatser, nästa generations nätverk, enhetlig servicehantering, samt cybersäkerhet.

Genom HCLs ”Cloud Smart”-erbjudanden kommer Hitachi ABB Power Grids att kunna dra nytta av en anpassningsbar portfölj med innovativa molntjänster som drivs av intelligent automatisering och ett kraftfullt partnerekosystem. Dessa funktioner kommer att förbättra Hitachi ABB Power Grids verksamhet i mer än 90 länder och förbättra slutanvändarnas upplevelser för sina 36 000 anställda globalt.

Hitachi ABB Power Grids identifierade att HCL var bäst lämpade att från början utveckla en ny digital grund som skulle uppfylla strategiska mål för att driva enkelhet, hastighet och skalbarhet genom hela den globala verksamheten. HCL kommer att etablera strategiska digitala plattformar, global standardisering av IT-tjänster, samt framtidssäkra lösningar för att hålla jämna steg med förändrade affärsbehov och framväxande teknologiska möjligheter.

– Som nydanande teknologiledare digitaliserar vi hela energivärdekedjan för att göra världens kraftnät starkare, smartare och grönare. Det är avgörande att denna omvandling också inkluderar vår interna verksamhet, liksom de lösningar vi skapar för våra kunder, säger Michael Loechle, CIO, Hitachi ABB Power Grids. Vi visste att vi behövde bryta oss loss från den historiska IT-organisation som vi hade ärvt, och HCL var den perfekta strategiska partnern som hjälpte oss att skapa en nästa generations driftsmodell. Vi blev särskilt imponerade av HCLs förmåga att skapa högkvalitativa och slutanvändarfokuserade lösningar för våra anställda och erbjuda en helhetsmodell för att säkerställa sömlöst utförande. HCLs gedigna erfarenhet av att föra en innovationskultur till tjänsteleverans kommer att säkerställa att vi är bra positionerade för att njuta av de långsiktiga och hållbara fördelarna med digitalisering.

– Vi är glada att få möjligheten att samarbeta med Hitachi ABB Power Grids för att bygga en ny oberoende digital IT-miljö. HCL kommer att tillföra sin välutvecklade expertis när det gäller att genomföra komplexa carve-out-program för den nya digitala världen, säger Pankaj Tagra, Vice President and Nordic and DACH Head, HCL Technologies. Möjligheten att bygga en ny digital grund för en så stor global organisation är ett bevis på det förtroende som våra kunder har för HCLs kompetens inom nästa generations transformation.