Nyheter

Epiroc vinner stor order för gruvutrustning i Australien

Epiroc har vunnit en betydande order från Rio Tinto för gruvutrustning som kommer att användas i bolagets järnmalmsgruvor i Pilbara-regionen i Australien.

Rio Tinto, en av världens största globala gruvbolag, driver ett mycket avancerat integrerat nätverk av järnmalmsgruvor i Pilbara i västra Australien. Gruvbolaget har beställt ett flertal borriggar av modellerna Pit Viper 271 och SmartROC D65.

Ordern överstiger MSEK 130 i värde och bokades under första kvartalet 2021.

– Rio Tinto är en långvarig kund hos Epiroc som är mycket fokuserad på innovation och hållbarhet. Epiroc är stolt över att kunna stöda bolaget på dess fortsatta resa mot högre produktivitet och optimal säkerhet, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.

Borriggarna Pit Viper 271 och SmartROC 265 är laddade med intelligenta funktioner och byggda för att möta de tuffaste förhållandena. Läs mer om Pit Viper 271 här och om SmartROC D65 här.