Nyheter

Nya smarta serviceplugg från Hydroscand

Hydroscand lanserar nu specialdesignade serviceplugg i noga utvalda material som möjliggör både återanvändning och återvinning.

Servicepluggar är viktiga verktyg för att minimera risken för miljöskadliga läckage vid exempelvis oljebyten, service, montage och slangbyten. Läckage som även kan leda till höga saneringskostnader.

För att hjälpa kunderna att minska den negativa miljöpåverkan, lanserar nu Hydroscand specialdesignade serviceplugg som är tillverkade i oljebeständigt TPV, en termoplastisk elastomer. Till skillnad från plugg som är tillverkade i gummi, kan Hydroscands plugg återvinnas istället för att brännas.

Materialet har även egenskaper som gör att pluggen sitter stadigt på plats och kan återanvändas under en längre tid. Pluggen tål ett temperaturspann på -40 °C till +130 °C med opåverkad funktion.

Hydroscands nya plugg finns i många olika storlekar och kan användas vid en mängd olika arbeten där du behöver plugga igen något tillfälligt, som inte ska trycksättas. De fungerar utmärkt vid exempelvis slangbrott, där du framförallt vill skydda miljön men även behöver se till att förlusten i systemet inte blir allt för stor. Men även till att plugga igen ett avlopp för att undvika otrevlig lukt.

De nya servicepluggen passar därför dig som utför olika arbeten inom bland annat hydraulik, VVS, verkstadsservice och sjöfart.

Läs mer om Hydroscands nya servicepluggar på hydroscand.se