Nyheter

ELGi samarbetar med italienska Röda Korset för underhåll av viktiga covid-19-utryckningsfordon

Tryckluftsstationen i EN-serien garanterar tillförlitlighet och enkelt underhåll för Röda Korsets logistikfordon som används i storstadsregionen Turin.

ELGi Compressors Europe, ett dotterbolag till ELGi Equipments Limited, en av världens ledande tillverkare av luftkompressorer, är stolta över att ha fått möjlighet att stödja Röda korset i Italien vid akut behov av tryckluftsutrustning. I linje med ELGi:s filantropiska arbetssätt agerade ELGi Europe snabbt och effektivt med ett välgörenhetsbidrag i form av en tryckluftsanläggning till ett av italienska Röda Korsets knutpunkter för logistik, som betjänar Turin-området.

Michele Belmondo, platschef på Röda Korset i Bussoleno:

– Covid-19-nödläget har satt press på alla människor och all utrustning. Vi kontaktade ELGi och andra företag och frågade om de kunde hjälpa oss med en ny luftkompressor för att förbättra vår operativa kapacitet i logistikcentret. ELGi gav omedelbar respons, besökte vårt center, analyserade våra tryckluftsbehov och tillhandahöll inom några dagar inte bara en luftkompressor, utan ett komplett system med en tank och tork.

Röda Korsets Polo Logistica Valle di Susa är en mycket viktig knutpunkt för logistik som förser storstadsregionen Turin med räddningstjänster, läkemedelsleveranser, transport och livsmedelsstöd till utsatta människor. Tryckluftssystemet som tillhandahålls av ELGi används för att driva verktyg. Det används också vid underhåll av Röda Korsets fordon när de bistår de italienska hälso- och räddningstjänsterna och gör viktiga medicinska leveranser som en del av landets covid-19-åtgärder.

Graziano Dal Tio, regionchef på ELGi i Sydeuropa:

– När frontlinjen för Italiens sjukvård kontaktade oss under covid-19-nödläget och bad om brådskande hjälp, tvekade vi inte ett ögonblick. Efter det första besöket kunde vi ta fram, leverera och installera en Tryckluftsanläggning i EN-serien på några dagar. Tryckluftstationen bestod av en skruvkompressor, tank och kyltork som var driftklar vid ankomst, vilket säkerställde hög tillförlitlighet, enkelt underhåll och kompakt golvmått. Det är definitivt en optimal tryckluftssystemlösning för Röda Korsets Polo Logistico-center.

Chris Ringlstetter, VD på ELGi Europe:

– På ELGi Compressors Europe strävar vi efter att alltid göra saker bättre, och i det ingår att bygga upp långsiktig samverkan med våra anställda, kunder, återförsäljare och de samhällen där vi verkar. Vi är tacksamma för möjligheten att stödja italienska Röda Korset i deras outtröttliga arbete med att ta hand om samhället under dessa utmanande tider.

ELGi:s skruvkompressorer i EN-serien (2,2–45 kW) är smart designade, samtliga driftkomponenter inkl, skruvkompressorelementet är inbyggt i samma gjutna kapsling. Kompressorernas kompakta storlek, höga tillförlitlighet och låga underhållskrav gör att de passar perfekt för en mängd olika industriella tillämpningar där storlek, effektivitet och kostnad är avgörande.

Om ELGi

Elgi Compressors är en global tillverkare av luftkompressorer med verksamhet i de flesta europeiska länder och ett brett sortiment av innovativa och tekniskt överlägsna tryckluftssystem. ELGi har konsekvent jobbat för att deras kunder ska kunna uppnå sina produktivitetsmål och samtidigt kunna hålla nere sina ägandekostnader. ELGi erbjuder ett komplett sortiment av tryckluftslösningar, från oljesmorda och oljefria roterande skruvkompressorer, oljesmorda och oljefria kolv- och centrifugalkompressorer till torkar, filter och tillbehör för att höja renheten hos tryckluften. Företagets portfölj med över 400 produkter passar en mängd olika tillämpningar inom olika branscher.