Nyheter

Hydria Water utökar verksamheten i Viared

Med en ökad efterfrågan på vattenreningsprodukter ser Hydria Water ett behov av att satsa och samla sina varumärken. Just nu pågår en flytt och sammanslagning av produktionen till Viared.

– Det här är en del av den största satsningen någonsin inom Hydria Water, säger vd Robert Bjursten.

Hydria Water, med sina varumärken Mellegård & Naij och VA Teknik Sweden, har tidigare haft produktion i både Viared och Skövde. När Mellegård & Naij nu växt ur sina lokaler i Skövde flyttas produktionen till Viared för att samla företagets kompetens och produktion till samma plats.

– Det här gör att vi kan vara mer flexibla i produktionen och flytta resurser mellan vårt sortiment. Vi ser att efterfrågan på våra produkter ökar kraftigt både i Sverige och internationellt, och behöver samla oss och fokusera på ett ställe för att säkerställa snabbare leveranser, säger Robert.

Flytten inleds i april och kommer att färdigställas under september månad.

Viss personal flyttar med, samtidigt som man skapar ett kompetenscentrum med säljare, säljsupport och tekniker i Skövde. Totalt blir det 10-15 nya arbetstillfällen i Viared.

– Vi har stora, moderna lokaler i Viared, med ett bra läge för transportmöjligheter. Det här är en del av den största satsningen någonsin inom Hydria Water, och en del av vårt varumärkesarbete.

Ellen Gremo är nytillsatt marknadschef på Hydria Water och berättar vidare om planerna:

-Det här är också startskottet för ett större varumärkesarbete som nu kommer att genomföras och planeras börja synas under hösten.