Nyheter

Ny VD för Metacon

Metacons styrelse har utsett Christer Wikner till ny VD och koncernchef för Metacon AB med tillträde 9 juni, 2021. Christer Wikner efterträder Christopher Törnblom, som enligt tidigare kommunikation lämnar sin befattning.

Christer Wikner har verkat i olika befattningar inom Amersham och General Electric med utveckling och internationell lansering av komplexa systemprodukter och som affärsutvecklingschef och chef för strategisk tillväxt.

Han har även mångårig erfarenhet som entreprenör inom bl.a. cleantech, digitalisering/SaaS och hållbarhet. Han kommer närmast från företag som han medgrundat och lett till kommersiell framgång.

Christer Wikner är i grunden utbildad kemist med en medicine doktorsexamen inom medicinsk biokemi och biofysik från Karolinska Institutet och har en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

– Vi är väldigt glada att Christer Wikner tar sig an jobbet som VD och koncernchef för Metacon. Christer är en uppskattad ledare och har en solid erfarenhet av att utveckla organisationer och affärer inom nya teknikområden. Christer har den ledarprofil och de egenskaper som behövs för att ta Metacon från ett utvecklingsbolag till att bli en ledande internationell koncern med fokus på vätgas och dess applikationer, säger Ingemar Andersson Metacons styrelseordförande.

– Jag ser fram emot utmaningen att få leda Metacon till en framstående position på den expansiva vätgasmarknaden och fortsätta utvecklingen av viktiga och banbrytande produkter och system. Jag brinner för att bidra till en lösning av globala hållbarhetsutmaningar och ta steg mot att uppnå viktiga mål. Jag är övertygad om att vätgas kommer spela en nyckelroll i omställningen till ett grönare samhälle, säger Christer Wikner.

Under en övergångsperiod kommer Christopher Tornblom agera rådgivare och huvudsakligen bistå Christer Wikner med frågor rörande kapitalmarknaden och IR.