Nyheter

Solör Bioenergy förvärvar fjärrvärme och stadsnät

Solör Bioenergy Group meddelade idag att de gör ett framgångsrikt förvärv i Falbygdens Energi AB av Nordion Energi. Affären, som omfattar fjärrvärmen och fibernätet, träder i kraft under maj 2021.

Elnätsverksamheten i Falköping med omnejd ägs och drivs vidare av Nordion Energi.

Köpet av Falbygdens Energi AB innebär att Solör Bioenergy Group köper hela bolaget, vilket omfattar fjärrvärmen och fibernätet i orterna Falköping, Stenstorp och Floby i Västra Götaland.

Verksamheten kommer att drivas under varumärket Solör. Elnätet, som stannar kvar hos Nordion Energi, fortsätter under varumärket Falbygdens Energi.

– Med detta förvärv fortsätter vi att genomföra vår definierade tillväxtstrategi inom förnybar fjärrvärme i Norden, säger Martinus Brandal, styrelseordförande och koncernchef för Solör Bioenergy Group. – Förvärvet kommer att stärka Solör Bioenergis position ytterligare som en av de ledande leverantörerna av fjärrvärme i Sverige.

Produktionen av fjärrvärme inom Falbygdens Energi uppgår årligen till 160 GWh energi som omfattar fjärrvärme, ånga och el och är märkt enligt svensk miljöstandard, Bra miljöval.

– Vi är väldigt glada att kunna genomföra detta förvärv som är ett bevis på vår tillväxtstrategi. Solör har följt bolaget under en lång tid och att nu kunna tillsammans med Nordion genomföra förvärvet känns fantastiskt. Bolaget har en bra kompetens som kommer att vara nyttig för hela Solör-koncernen, säger Anders Pettersson, VD & COO Solör Bioenergy.

– För Nordion Energis del innebär affären att vi fortsätter att bygga en energikoncern med ett hållbart och flexibelt erbjudande, rustat för framtiden. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten inom elnät i Falköping med omnejd och vara en stark partner till våra kunder, säger Hans Kreisel, VD Nordion Energi.