Nyheter

AB Larsson och Kjellberg etablerar sig i GGVV-regionen

Som ett led i Larsson & Kjellbergs affärsstrategi etablerar företaget nu en filial centralt i Värnamo. I samband med detta tecknar Larsson & Kjellberg ett avtal med Värnamo kommun avseende mekaniska verkstadstjänster.

Förutom att försörja kommunen med smides- och mekaniska verkstadstjänster kommer Larsson & Kjellberg fokusera på att utveckla och expandera företagets industriservicesegment vidare inom GGVV-regionen samt Jönköping.

– Med vår verksamhet i Värnamo och med vår anläggning i Oxelösund i ryggen där vi är bäst på stort och tungt kan vi tillföra våra kunder ett komplett erbjudande i GGVV-/Jönköpingsregionen. Förutom svets och mekaniskt underhåll så kan vi erbjuda kompletta komponent-/stålbyggnadsprojekt, CNC-bearbetning samt blästring/målning, säger Mattias Skeppstedt, VD på Larsson & Kjellberg.

I samband med etableringen kommer arbetet påbörjas med lokal rekrytering.

AB Larsson & Kjellberg startades som smedja inne i centrala Nyköping 1880. Smedjan var en av Nyköpings äldsta byggnader, uppförd redan på 1700-talet och var i bruk under omkring 200 år som smedja utan avbrott. I Hantverkarkalendern för Nyköping meddelas att ”Lars Fredrik Larsson och Carl Fredrik Kjellberg ämna härstädes idka smeds- och hofslageriyrket under firma ”Larsson & Kjellberg”. Företaget är fortfarande i oavbruten form privatägd och verksamheten har fortsatt med smide. Det som smidesmästare Larsson och hovslagare Kjellberg tillsammans bildade finns fortfarande kvar, det är historia.