Nyheter

Skogsmaskinstillverkaren Terri får ny ägare

Industrikoncernen Alfing AB i Älmhult, där skogsmaskinstillverkaren Terri ingår, har förvärvats av Jönköpingsföretaget Inev AB.

– För oss som säljare har det varit viktigt att hitta en aktör som långsiktigt vill vidareutveckla Alfing och Terri. Det tycker vi oss ha hittat i Inev, säger Hans Johansson som tillsammans med Kerstin Johansson är säljare.

Organisatoriskt sker inga förändringar efter ägarbytet, som gjordes den 24 mars. Hans Johansson kommer att fortsätta vara verksam i företaget och ska ansvara för försäljningen i Terri.

– Det här nya kapitlet känns väldigt spännande. Jag tycker personligen att det ska bli väldigt kul att jobba tätt tillsammans med Inev för att vidareutveckla företaget och få det att växa ännu mer, säger Hans Johansson.

Inev AB är en koncern som bildades 2017 vars syfte är att långsiktigt investera i intressanta och utvecklingsbara verksamheter. Det är också målet med förvärvet av Alfing.

– Alfing är ett otroligt fint och välskött företag där vi ser stora utvecklingsmöjligheter. Vi är oerhört glada att Kerstin och Hans ger oss det här förtroendet. Nu ska vi gemensamt se till att ta företaget till nästa nivå, säger Sune Lantz, styrelseordförande och delägare i Inev.

Det är 12 år sedan Hans Johansson köpte Terri och flyttade produktionen till Älmhult. Alfings historia däremot, den går tillbaka till tidigt 1960-tal.

Företaget har haft en stark utveckling och har två verksamheter utöver tillverkningen av skogsmaskiner:

Alfing Produktion erbjuder konstruktion, tillverkning och ytbehandling av produkter i främst plåt och rör.

Alfing Seating utvecklar, tillverkar och monterar såväl stolar som läktarsystem för offentliga miljöer. Stolar och läktare som finns i mängder av idrottsanläggningar, konserthus och skolor runt om i hela Sverige.

På bilden: Säljare och köpare. Hans Johansson (till vänster) och Kerstin Johansson tillsammans med Sune Lantz och Per Rodert (till höger)