Nyheter

Roxtec banar väg för en digitaliserad tätningsbransch

Ska en tillverkare av kabel- och rörgenomföringar utveckla egen mjukvara? Självklart, menar Roxtec, som är världsledande inom tätningslösningar. I Karlskrona har företaget en särskild avdelning där ett tiotal specialister inom programmering skapar unika digitala lösningar som hjälper användare att öka säkerheten samt spara tid och pengar.

Roxtec har nått stora globala framgångar med sina innovativa tätningslösningar för kablar och rör. Företaget fortsätter att visa vägen som pionjär inom sin bransch genom att ligga i framkant även inom mjukvaruutveckling.

Onlineverktyget Roxtec Transit Designer används redan av över 35 000 konstruktörer runt om i världen och de som provat nya tjänsten Roxtec Transit Build vittnar om en tidsbesparing på hela 60 procent i arbetet med kabel- och rörgenomföringar vid nybyggnation.

– Vi gör en medveten satsning på att skapa digitala tjänster som underlättar för alla som jobbar med våra säkerhetsprodukter, säger Mats Åhman, EVP Digital Solutions på Roxtec. Det handlar om tjänster för hela kedjan, från planering och design till installation och underhåll över lång tid.

Digitala tjänster som skapar värde

Roxtec ser egentligen inga begränsningar när det gäller att utveckla digitala lösningar som gör det lättare att planera, installera och underhålla tätningar på kryssningsfartyg, oljeplattformar, tåg, processindustrier eller vindkraftverk. Företagets tätningar skyddar mot ett flertal risker och används i vitt skilda branscher och såväl stora som små projekt världen över, ofta i mycket tuffa och krävande miljöer.

– Vi kan vår sak och vet vilka utmaningar som uppstår före, under och efter arbetet med tätningar på varv, byggen och i olika industrier. Det gör att vi, i kombination med vår specialistkunskap inom mjukvara, kan utveckla digitala tjänster som levererar extra värde, avslutar Mats Åhman.