Nyheter

Valmet får ny order på mjukpapperslinje

Valmet levererar sin tredje mjukpapperslinje utrustad med mäldberedning, automationssystem och omrullningsmaskin till Aktül Kagit Üretim Pazarlama A.S i Turkiet.

Den nya Advantage DCT 200-linjen ska installeras på företagets bruk i Pamukova i Sakarya-provinsen i Turkiet. Uppstart är planerad till andra kvartalet 2022.

Ordern ingår I Valmets orderingång första kvartalet 2021. Värdet av ordern avslöjas inte.

Valmet har tidigare levererat två Advantage DCT 200 maskiner till samma bruk 2011 och 2016.

– Allt sedan starten av vår första mjukpappersmaskin har vi jobbat hårt för att ständingt förbättra vår produktion och vår verksamhet med hjälp av den allra bästa tekniken. Valmets Advantage DCT-teknik med bland annat den flexibla Advantage ViscoNip pressen har bidragit starkt till vår framgång. Det är ett naturligt steg för oss att fortsätta vår resa tillsammans med Valmets team även i vårt tredje projekt, säger Sener Astan, General Manager, Aktül Kagit Üretim Pazarlama A.S.

– Vi är glada att kunna fortsätt vårt långa och framgångsrika samarbete med Aktül Kagit och stödja dem på deras framgångsrika väg framåt. Det är alltid ett sant nöje att arbeta tillsammans med företag som strävar efter den bästa tekniken, smart bruksdesign och fantastiskt samarbete, säger Björn Magnus, Sales Director, Tissue Mills business unit, Valmet.  

Teknisk information om leveransen

Valmets leverans omfattar en komplett mjukpapperslinje med mäldsystem och en Advantage DCT 200TS mjukpappersmaskin. Maskinen är utrusttad med en OptiFlo II TIS inloppslåda, en Advantage ViscoNip press kombinerad med  Advantage ReDry och en gjuten Yankee cylinder.

Den kommer också att ha den senaste Advantage-tekniken med  AirCap kåpa, ett WetDust dammhanteringssystem och en SoftReel rullstol. Därutöver ingår även en Focus Reelite 25 ENS omrullningsmaskin. Mäldberedningssystemet består av OptiSlush pulper, OptiFiner koniska raffinörer och OptiScreen maskinsilar.

Projektgenomförandetjänster som komplett konstruktion, installationsövervakning, utbildning, igångkörning och idrifttagning ingår också i leveransen. Dessutom innehåller leveransen Valmet DNA automationssystem och Valmet IQ kvalitetskontrollsystem med online mjukhets- och kräppningsmätning.

Med en bredd på 5.6 m och en designhastighet på 2.200 m/min, kommer den nya linjen att öka Aktül Kagits nuvarande produktion av ansikts-, näsduks-, toa-, och hushållspapper med 70.000 ton. Råmaterial är färskmassa och produktionen är optimerad för att spara energi och förbättra slutproduktens kvalitet.

Om kunden

Aktül Kağıt började sin mjukpappersproduktion 2011 och bedriver sin tillverkning och konvertering i Pamukova-Sakarya. Bruket har en total yta på 200.000m² med en kapacitet att producera 140.000 ton samt konvertera 120.000 ton pappersprodukter per år.

Aktül Kağıt tillverkar produkter för ledande lokala varumärken och marknader samt för export. Företaget är också leverantör av jumborullar till många konverterare både i Turkiet och andra länder.