Nyheter

Rekordvecka på kraftmarknaden

Här kommer veckans kommentar om elmarknaden från Entelios:

”Det sätts hela tiden nya rekord på kraftmarknaden. Vi har knappt hunnit hämta oss efter prisrekorden på el i februari förrän det var dags för både vindkraftrekord och koldioxidprisrekord denna vecka.

Lågtrycket som gav snö i södra Norge förra veckan bidrog också till vindkraftsrekord i Tyskland. Det blåste riktigt bra och det tillkommer ständigt fler vindkraftverk som är produktionsklara.

Kraftpriset i södra Norge håller sig relativt nära de tyska priserna som förutom under dagar med väldigt hög vindkraftsproduktion generellt är högre än de nordiska priserna i genomsnitt.

Koldioxidpriset steg till nya höjder denna vecka vilket bidragit till att de tyska terminspriserna har stigit. Den nordiska terminsmarknaden klarar inte helt att följa med i uppgången i Tyskland och vi anser generellt att marknaden framöver är undervärderad. Det i sin tur betyder möjligheter att göra bra köp.”