Nyheter

Scheuch levererar rökgasrening till Adven

Scheuch GmbH skall leverera en komplett rökgasreningsanläggning till energibolaget Adven’s nya 30 MW ånganläggning som Adven skall bygga för Arctic Paper i Munkedal.

Den nya rökgasreningen är designad för att uppfylla de allra senaste mer krävande utsläppsnivåerna samt minska den totala miljöpåverkan.

Scheuch skall leverera en turn-key anläggning bestående av ett sk torrt sorptionssteg i kombination med en våt skrubber. Med denna processlösning kan anläggningens driftskostnader optimeras samtidigt som de kommande nya BAT-AEL nivåerna uppfylls.

Leveransen inleds i november 2021 och anläggningen skall vara klar för drift under våren 2022.

För att uppfylla de nya BAT-AEL nivåerna krävs en kombination av olika tekniker av rökgasrening vilka alla utgör en del av Scheuch kundunika produkter och system.

I detta specifika projekt används s.k. torr rening med hjälpa av Ca(OH)2/NaHCO3 och aktivt kol med en efterföljande våt skrubber. Med denna lösning, uppnås alla krav och standarder på utsläpp till luft under alla driftsförhållanden samtidigt som en hög tillgänglighet uppnås. Detta i kombination med optimerade driftskostnader.

– Detta är en mycket viktig order för oss som lyfter fram vår allra senaste teknik för denna typ av bränsle i kombination med att uppfylla de nya tuffa emissionerna, säger Magnus Hermansson VD för Scheuch AB.

– Samtidigt är detta den allra största enskilda ordern för Scheuch i Sverige och detta stärker ytterligare vår roll som marknadsledande leverantör av kompletta rökgasreningslösningar, från enskilda produkter till komplexa kundunika lösningar.

– Vi har idag byggt en lokal närvaro med försäljning, projektledning och service vilket ytterligare bidrog till att vi fick Adven’s förtroende. Speciellt viktigt i dessa tider med COVID-19, avslutar Magnus.