Nyheter

Kick off för Företagsforskarskolan

Den 15 mars är det kick off för Företagsforskarskolan Smart Industry Sweden där 16 doktorander ska jobba med industriell utveckling på tolv företag.

Högskolan i Skövde deltar med flera industridoktorander som ska bidra in i forskarskolan.

Den 15 mars startar företagsforskarskolan Smart Industry där 16 doktorander ska jobba med industriell utveckling på tolv företag.

– Det känns jättebra att vi äntligen får komma igång på riktigt, säger Peter Thorvald, direktör för Företagsforskarskolan.

Smart Industry Sweden är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde, Högskolan i Halmstad, Högskolan Väst, Jönköping University och Mittuniversitet. Företagen i forskarskolan tar in en eller flera doktorander och får tillgång till hela nätverket av lärosäten, doktorander, forskare och företag.

– Företagen får del av heltäckande kompetens och jag är helt övertygad om att viktiga kunskapsutbyten kommer att ske här. Tillsammans kan vi bygga upp något mycket större och mer komplett än vad vi hade klarat på egen hand, säger Peter Thorvald.

En av deltagarna från Högskolan i Skövde är Simon Lidberg som är industridoktorand vid Institutionen för ingenjörsvetenskap, och gör sin forskning i samarbete med Volvo Cars.

– Jag ser fram emot att kunna byta erfarenheter med andra industridoktorander. Se hur de arbetar i sina företag, vilka svårigheter och möjligheter de ställs inför, och hur de planerar sitt arbete. Men även vad företagen har för utmaningar i sin verksamhet, berättar Simon.

Den 15 mars samlas alla involverade i Företagsforskarskolan för en digital kick off. Peter Thorvald kommer att presentera forskarskolan och Jorge Popovic från Jönköping University ska prata om sin tid som doktorand i forskarskolan ProWOOD.

Till hösten har forskarskolan en gemensam träff där doktoranderna kommer att presentera sina forskningsförslag och hur de ska lägga upp sina forskningsprojekt.

Bild av Gerd Altmann