Nyheter

Anna Kinberg Batra föreslås bli ny styrelseordförande i Svensk Solenergi

En enig valberedning föreslår Anna Kinberg Batra som ny styrelseordförande i branschorganisationen Svensk Solenergi, på årsmötet som hålls den 23 mars.

I dag är Anna Kinberg Batra styrelseordförande i Soltech Energy, nominerad till ledamot i Castellum, ledamot i Carasent, Rymdbolaget och SJR och arbetar i övrigt med styrelse-, rådgivnings- och utredningsuppdrag i branscher där entreprenörskap driver samhällsförändring.

Hon har examen från Handelshögskolan i Stockholm, arbetade med företagande även före politiken och har mångårig politisk erfarenhet från alla nivåer från lokalt till internationellt, däribland som partiledare, europapolitisk, ekonomisk-politisk och energipolitisk talesperson (m).

Svensk Solenergis vd Anna Werner är mycket nöjd med valberedningens förslag.

– Jag känner stort förtroende för att Anna Kinberg Batra kommer bli en riktigt bra ordförande. Hennes kompetens och drivkraft kommer att bli en stor tillgång för vår organisation, säger Anna Werner.

Anna Kinberg Batra är stolt och glad över att bli nominerad till ordförande:

– Jag är stolt och glad över nomineringen och ser fram emot arbetet i en viktig och växande bransch tillsammans med medlemmar, styrelse och många andra. Sverige behöver mer fossilfri el redan i dag och ännu mycket mer i morgon, då behöver vi använda alla fossilfria och förnybara energikällor. Ändå har vi knappt börjat använda den potential som finns i solenergin. Inte ens 1 procent av elen kommer därifrån i dag, och villkoren för större investeringar i sol är sämre här än i konkurrerande länder. Nu finns både tekniken och investeringsviljan för att solenergin ska få sitt genombrott i Sverige, den chansen har vi inte råd att avstå ifrån, säger Anna Kinberg Batra.