Nyheter

AFRY och Norrsken i stort samarbete för att påskynda den hållbara omställningen

Genom ett omfattande kunskapsutbyte där kraften i digital teknik och entreprenörskap kombineras ska AFRY och Norrsken Foundation arbeta för att gemensamt påskynda omställningen till ett hållbart samhälle. Samarbetet ligger i linje med Agenda 2030 och de globala målen.

AFRYs 16 000 experter världen över besitter djup kunskap och erfarenhet inom hållbarhet och digitalisering. Genom att stötta Norrskens entreprenörer inom områden som framtidens städer, bioindustri, ren energi och food & life science ska samarbetet göra skillnad på riktigt.

– Digitalisering är ett av de mest kraftfulla och universella verktyg vi har för att ta itu med våra största utmaningar just nu. Tillsammans med Norrsken ska vi utbyta kunskap och erfarenheter för att innovera, digitalisera och, framför allt, skala upp lösningar som driver omställningen till ett hållbart samhälle, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för AFRY.

Norrsken är en ideell stiftelse som stödjer entreprenörer som arbetar för att lösa våra största utmaningar, som klimat- och miljöfrågor, fattigdom, svält, psykisk hälsa och integration. Norrsken gör detta dels genom att driva ett kontorshotell i Stockholm med plats för 450 driftiga entreprenörer, dels genom en riskkapitalfond, finansierad av grundarna, som investerar i företag med potential att radikalt förbättra världen.

AFRYs experter ska dela med sig av kunskap och insikter inom hållbarhet och digitalisering till Norrskens entreprenörer för att hjälpa dem utveckla och skala upp hållbara lösningar. Vissa entreprenörer kommer även att bli en del av AFRYs ekosystem av kunder, partners och medarbetare, för att driva idéer, innovation och nya affärsmodeller.

För att kickstarta samarbetet har två fokusområden identifierats: de digitala lösningarna och kunskapen bland entreprenörerna och en djupdykning i food & life science-projekt.

– AFRY ska hjälpa våra entreprenörer att lösa några av världens största utmaningar. Vi ser båda den enorma potentialen i kombinationen digital teknik och entreprenörskap – och genom partnerskapet får våra fantastiska entreprenörer tillgång till 16 000 experter över hela världen, säger Johanna Blendow, Global Partnership Manager på Norrsken Foundation.

Foto: Pressbild