Nyheter

Miljöpartiet: ”Dubblera ytan med skyddad skog i Sverige”

”Sedan Miljöpartiet tog plats i regeringen 2014 har över 1 000 naturreservat inrättats eller utvidgats.  Låt oss vara tydliga: Vi har bara börjat. Mer värdefull skog måste skyddas.”

Det skriver Märta Stenevi, Per Bolund, Maria Gardfjell och Rebecka Le Moine (MP) i ett debattinlägg i Expressen:

”Den svenska skogen är en stor tillgång och vi ska självklart dra nytta av råvaror från skogen och skapa nya material och produkter i en cirkulär bioekonomi. Men ska vi lyckas exportera våra produkter framöver måste vi visa att Sverige brukar skog inom naturens gränser.”

”I första hand ska det göras med formellt skydd, såsom naturreservat, men även frivilliga avsättningar kan bidra. Det skulle innebära ungefär en dubblering av den skyddade skogen i Sverige. Det är en självklarhet för oss att det här ska göras på ett rättvist sätt. Miljöpartiet vill stärka ersättningsrätten och öka den ekonomiska tryggheten för skogsägare.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/mp-dubblera-ytan-med–skyddad-skog-i-sverige/