Nyheter

SKF: Utvecklingen av mjuk-och hårdvara placeras i Luleå och Saint-Cyr i Frankrike

SKF satsar på avancerad tillståndskontroll i Sverige. Nu rekryterar företaget tjänster inom hård- och mjukvaruutveckling, industrialisering och Supply Chain.

Men rekrytering sker även av underhålls- och serviceingenjörer för att stärka servicen inom avancerad tillståndskontroll för roterande utrustning inom svensk industri.

SKF satsar hårt på att utveckla nya system och lösningar för avancerad tillståndskontroll. Dessa produkter gör det möjligt för lösningar med avancerade inbyggda system att samverka med AI för att maximera prestanda i kundernas roterande utrustning.  Nästa generations produkter baserat på IMx-1 plattformen kommer att accelerera och utvecklingen av mjuk-och hårdvara koncentreras nu till orterna Luleå i Sverige och Saint-Cyr i Frankrike.

– Det är en del i koncernens ambition att effektivisera forskning och utveckling både vad gäller lokalisering, process och kostnader, säger Malin Ruthström enhetschef SKF i Luleå.

Som en konsekvens av beslutet att flytta verksamheten, rekryterar nu SKF i Luleå nya kompetenser inom hård-och mjukvaruutveckling, men också industrialiseringsingenjörer kvalitetsingenjörer och en Supply Chain Planner.

Rekrytering till fler orter

Men rekrytering på området sker även på annat håll. Efterfrågan är god och affärsmöjligheterna stora för tjänster inom avancerad tillståndskontroll på den svenska marknaden. Som ett led i detta ökar behovet av att geografiskt finnas nära kunderna med service och applikationskunskap för att åtgärda avvikelser i produktionen.

– Vi har fler och fler kontrakt med kunder så vi har behov av att rekrytera nu, men behovet är också en konsekvens av hur vi bemannar vår verksamhet. Vi ökar inte bara vår förmåga av centraliserade analyser i våra analyscenter i Kiruna och Göteborg. Vi fokuserar också på att stärka vår förmåga att geografiskt vara nära kunden med resurser som kan åtgärda och implementera förbättringar hos kunden på de avvikelser vi finner i våra analyser, säger Piotr Korzunowicz chef för Rotating Equipment Performance Center på SKF i Sverige.

SKF rekryterar därför flera underhålls- och serviceingenjörer med övervakning och applikationskunskap med placering i områden som Kiruna, Gällivare, Gävle, Sundsvall och Bergslagen där kunder inom massa, stål och gruvindustri är belägna.

Foto: SKF